Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 30

Viktoras Uspaskichas „darbiečiams“: nebegalime daryti klaidų

Didžiausia Darbo partijos (DP) problema – nėra vieningos komandos ir nuoseklaus darbo. Tai šeštadienį Kėdainiuose pabrėžė partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas. Jis pristatė partijos viduje atlikto tyrimo rezultatus, kurie atskleidė, ko pasigenda DP nariai. „Daugiau klaidų nebegalime daryti“, – „darbiečiams“ aiškino V.Uspaskichas, pirmiausia galvodamas apie 2016 metais vyksiančius Seimo rinkimus.
Darbo partijos suvažiavimas
Viktoras Uspaskichas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Šeštadienį Kėdainiuose vyksta 21-asis Darbo partijos suvažiavimas, kurio svarbiausias klausimas – naujo partijos lyderio rinkimai. Kreipdamasis į beveik 1000 suvažiavime dalyvaujančių „darbiečių“ partijos patriarchas V.Uspaskichas juokavo, kad nepamokslaus, tačiau vis dėlto pažėrė kritikos partijos kolegoms.

Anot jo, naujasis DP vadovas turės užtikrinti, kad klaidų nebebus. To sau DP nebegali leisti.

„Po to, kai atsistatydino Loreta (Seimo pirmininkė L.Graužinienė – aut. past.) iš DP pirmininko posto, tarybai teko du mėnesius vadovauja man kartu su Valentinu Bukausku. Jis – de jure, aš – de facto. Išrinkus naują vadovą, jam galėsiu patarti“, – kalbėjo V.Uspaskichas.

Pasak DP garbės pirmininko, po nesėkmingų partijai savivaldos rinkimų buvo atliktas didelis darbas, per kurį buvo išanalizuotos visos partijos galimybės.

„Akreipėme dėmesį į komandinį darbą. DP yra ta vieta, kur turime kalbėti atvirai ir diskutuoti. Buvo atlikta skyrių analizė, rinkimų rezultatai, suskaičiuotos pajamos ir išlaidos ir po visko nutarta, ką daryti, kad DP struktūra dirbtų efektyviai“, – emocingai į „darbiečius“ kreipėsi V.Uspaskichas.

Teodoro Biliūno nuotr./Kėdainiuose vyksta Darbo partijos suvažiavimas
Teodoro Biliūno nuotr./Kėdainiuose vyksta Darbo partijos suvažiavimas

Daug įdomių rezultatų pateikė DP partijos skyriuose atlikta apklausa. Iš jos paaiškėjo, kad partijos nariai mano, jog trūksta programos pritaikymo kiekvienam rajonui atskirai, taip pat nėra bendros partijos ideologijos, ne visada laikomasi pagrindinių principų, pavyzdžiui, dėl šeimos modelio, homoseksualių asmenų ir pan.

Didinti pensijas, išlaikyti minimalų atlyginimą, kurti programą, kuri paskatintų grįžti į Lietuvą emigrantus, kurti patrauklią investicinę aplinką, kas padėtų didinti konkurencingumą darbo rinkoje – šiuos tikslus „darbiečiai“ laiko svarbiausiais.

„Visi nori matyti vieningą partiją ir atnaujintą komandą. Dabar mums trūksta glaudesnio bendradarbiavimo su skyriais, trūksta populiaraus lyderio, partinės drausmės, deleguotų pareigūnų atsakomybės, viešųjų ryšių specialistų, vieningo frakcijos ir ministrų darbo“, – sakė V.Uspaskichas. Pasak jo, panašiai mąsto kiekvienas DP narys – tai esą atskleidė skyrių viduje atlikta apklausa.

Vienintelė priežastis nedalyvauti balsavime dėl partijai svarbių klausimų Seime – numirti. Jei dar gyvas, tave turi atvežti balsuoti, sakė V.Uspaskichas.

Politikas įsitikinęs, kad naujasis partijos lyderis turės griežtai kontroliuoti, ką veikia partijos deleguoti Seimo nariai. 

„(Reikia) griežtai kontroliuoti mūsų Seimo narių balsavimus ir teikti ataskaitą DP tarybai, – prisakė naujam DP vadovui būtiniausią darbą. – Aš visada atkreipsiu dėmesį į mūsų pravalus, kurie vyksta Seime.

Pasakysiu, kad vienintelė priežastis nedalyvauti balsavime dėl partijai svarbių klausimų Seime – numirti. Jei dar gyvas, tave turi atvežti balsuoti. Komandiruotės ir kt. turi būti atšauktos“, – emocingai „darbiečius“ auklėjo V.Uspaskichas.

DP lyderio rinkimuose jis apsisprendė nedalyvauti, o savai palaikymą išreiškė partijos naujokui – Valentinui Mazuroniui. „Jis gali atvesti mums naujų rinkėjų. Tai – svarbiausia“, – sakė DP įkūrėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius