-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 12 14

Vilniaus meras apie šaligatvių valymą: ateina laikas, kai baudas reikės suskaičiuoti

Gruodis pažėrė tiek sniego, kad net praėjus kelioms dienoms po intensyvaus snygio ne visi Vilniaus šaligatviai, pėsčiųjų takai tinkamai nuvalyti. Gatves valanti savivaldybės įmonė skelbia pradėjusi valyti ir šaligatvius, o sostinės meras užsimena apie gresiančias baudas konkursus laimėjusioms, bet savo darbus netinkamai atliekančioms privačioms bendrovėms.
Pirmadienio rytas po stipraus snygio
Pirmadienio rytas po stipraus snygio / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Apie tai, kad laikas pagalvoti apie baudas šaligatvius prižiūrinčioms bendrovėms, meras Remigijus Šimašius prabilo tarybos posėdžio metu per klausimų-atsakymų pusvalandį. Tarybos narė Renata Cytacka kalbėjo apie tai, kad žiema tik prasidėjo, o jau būta nemažai rūpesčių dėl oro sąlygų – sniegui užvertus Kirtimų gatvę išvalyti ten sudėtinga, iki šiol sunkiai pravažiuoja vilkikai su kroviniais.

Savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė patikino, kad bus įdėtos visos pastangos, kad ta vieta būtų išvalyta.

Savo žodį pridėjo ir meras, prabildamas apie šaligatvių tvarkymą: „Snigo iš tikrųjų smarkiai ir iššūkių yra. Ir iki šiol kai kur vis dar yra, neverta čia sakyti, kad viskas labai gerai. Ir Gintauto (Gintautas Runovičius, Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas – red. past.) jau greitai klausiu, ateina tas laikas, kai baudas reikės suskaičiuoti, kas nespėjo pėsčiųjų takų nuvalyti. Deja, tokių dalykų tikrai turės būti ir dėl gatvių važiuojamosios dalies, ir pėsčiųjų dalies.“

Opozicijai atstovaujantis Žilvinas Šilgalis paragino neimti rinkliavos už stovėjimą vietose, kurios nėra valomos. Tačiau L.Koriznienė patikino, kad tos aikštelės „valomos pagal galimybes“.

Vilniečiai jau seniai nelaukia, kad kas nors nukas sniegą jų kiemuose – ima kastuvus į rankas ir kasa patys tiek šaligatvius, tiek ir automobilių stovėjimo vietas. Vienas iš tokių pavyzdžių – Grigiškių gyventojų talka.

Apie tai, kad šaligatvių, kiemų, kitų viešųjų erdvių valymo ėmėsi, nors jiems tai nepriklauso, pranešė savivaldybės įmonė „Grinda“.

„Nors „Grinda“ nėra atsakinga už Vilniaus šaligatvių, kiemų, viešųjų erdvių valymą, tačiau tik žiūrėti ir nieko nedaryti negalime – skubame į pagalbą!

Proaktyviai reaguodami į situaciją, suformavome papildomas darbuotojų brigadas, kurios kitoms miestą prižiūrinčioms įmonėms jau padeda valyti prie sankryžų ir pėsčiųjų perėjų susikaupusį sniegą. Pirmadienį, apsiginklavę kastuvais, sniegą valėme Vytauto, J.Jasinskio gatvių perėjose, o antradienį padėjome Kęstučio ir Rinktinės gatvėse, vėliau judėjome į Kalvarijų, Jeruzalės, Santariškių, Tuskulėnų, Šeimyniškių, Žalgirio, Vytauto gatves“, – feisbuke rašė „Grinda“.

„Grindos“ nuotr./„Grindos“ darbuotojai valo šaligatvius
„Grindos“ nuotr./„Grindos“ darbuotojai valo šaligatvius

Kiek anksčiau įmonė paskelbė, kur reikia kreiptis dėl šaligatvių ir kiemų valymo, įvardindama, kokią miesto dalį kuri įmonė tvarko:

  • UAB „Ekonovus“ žiemą valo šaligatvius miesto Centre (Žvėryno, Naujamiesčio, Šnipiškių, Vilkpėdės, Naujininkų, Žirmūnų, Senamiesčio ir Rasų seniūnijos), Senamiestyje (Senamiesčio ir Naujamiesčio seniūnijos), Pašilaičiuose (Pašilaičių, Justiniškių, Šeškinės, Viršuliškių seniūnijos);
  • UAB „Stebulė“ – Antakalnyje (Antakalnio seniūnija), Žirmūnuose (Verkių, Žirmūnų ir Šnipiškių seniūnijos), Verkiuose (Verkių seniūnija), Aukštuosiuose Paneriuose (Panerių ir Naujininkų seniūnijos), Naujojoje Vilnioje (Naujosios Vilnios, Rasų ir Antakalnio seniūnijos), Salininkuose (Naujininkų, Naujosios Vilnios, Panerių ir Rasų seniūnijos), Žemuosiuose Paneriuose (Panerių, Grigiškių ir Vilkpėdės seniūnijos);
  • UAB „Šilėja“ – Pilaitėje (Pilaitės seniūnija);
  • UAB „Ecoservice“ – Lazdynuose (Lazdynų ir Karoliniškių seniūnijos);
  • UAB „VSA Vilnius“ – Fabijoniškėse (Fabijoniškių, Šeškinės ir Verkių seniūnijos).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius