-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 23

Visvaldas Matijošaitis neremia nei Gitano Nausėdos, nei Ingridos Šimonytės

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis nusprendė nepareikšti paramos nei vienam antrajame prezidento rinkimų ture dalyvaujančiam kandidatui.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Nerems nei vieno kandidato“, – lakoniškai Kauno mero poziciją 15min perdavė V.Matijošaičio patarėjas Tomas Grigalevičius.

V.Matijošaitis pirmajame ture rėmė į prezidentus kandidatavusį premjerą Saulių Skvernelį, tačiau nors kauniečiai savivaldos rinkimuose V.Matijošaičiui parodė didžiulę paramą, į jo rekomendaciją neatsižvelgė.

„Valstiečiai“ ketvirtadienį nubalsavo už paramą Gitanui Nausėdai.

„Dėl to, kad kitu atveju, jeigu aktyvumas bus mažas, žmonės gadins biuletenius ar nebalsuos nė už vieną kandidatą, tokiu atveju laimės Ingrida Šimonytė, kas, mūsų nuomone, Lietuvai būtų labai blogai“, – sprendimą paaiškino „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Pirmajame ture agituodami už premjerą S.Skvernelį „valstiečiai“ tiek G.Nausėdą, tiek I.Šimonytę vertino vienodai ir vadino konservatorių kandidatais. Tiesa, S.Skvernelio rinkimų štabo vadovas, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas pasirinko balsuoti už I.Šimonytę.

G.Nausėdą dar parėmė Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Darbo partija, Liberalų sąjūdis. I.Šimonytę – tik jos kandidatūrą rinkimuose iškėlę konservatoriai.

Į rinkimų kampaniją įsitraukė ir G.Nausėdos žmona Diana Nausėdienė, kuri trečiadienį susitiko su Širvintų mere ir vyrui pelnė Živilės Pinskuvienės paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius