Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 21

VRK ramina, kad užskaitys ir neantspauduotus biuletenius gavusių užsienio lietuvių balsus

Kai kurie užsienyje iš anksto balsuojantys lietuviai gavo balsavimo biuletenius, ant kurių nėra rinkimų komisijos antspaudų, nors jie privalo būti. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė sako, kad tokių biuletenių gali būti kelios dešimtys, o taip nutiko dėl klaidos. Komisijos pirmininkė patikino, kad balsai bus užskaityti.
Eglijos Vaitkevičes balsavimo biuletenis
Eglijos Vaitkevičes balsavimo biuletenis / E.Vaitkevičės nuotr.

Balsavimo Europos Parlamento rinkimuose biuletenio be antspaudo nuotrauka šią savaitę feisbuke pasidalijo Londone gyvenanti Eglija Vaitkevičė.

Ji piktinosi gavusi negaliojantį biuletenį bei pasakojo skambinusi į ambasadą ir išgirdusi Lietuvos ambasados Londone darbuotojų atsiprašymą.

Komentaruose po šia nuotrauka buvo nuorodą į tokį pat atvejį, tik šį kartą – Prancūzijoje.

Rinkėjus patikiname, jog abi ambasados rinkėjų paštu sugrąžintus rinkimų biuletenius įskaičiuos kaip tinkamus.

Ant paties biuletenio rašoma, jog jis privalo būti antspauduotas rinkimų komisijos.

15min apie situaciją paklausta VRK pirmininkė L.Matjošaitytė sakė, jog ambasados Prancūzijoje darbuotojai labai skubėjo, todėl dėl žmogiškosios klaidos kelioms dešimtims rinkėjų buvo išsiųsti neantspauduoti rinkimų biuleteniai. Pirmininkės teigimu, taip nutiko todėl, jog antrajame rinkimų ture yra labai mažai laiko rinkimų biuletenių išsiuntimui ir jų atsiuntimui paštu į ambasadas ir pristatymui rinkėjams.

„Keletas biuletenių be ambasados antspaudų buvo išsiųsta ir Londone. Atsižvelgiant į tai, jog Londone per keletą dienų rinkėjams buvo išsiųsta beveik 19 tūkstančių vokų su biuleteniais, dėl žmogiškojo faktoriaus keletui rinkėjų buvo išsiųsti biuleteniai be ambasados antspaudų“, – apgailestavo ji.

Pasak L.Matjošaitytės, VRK turimais duomenimis, abiem ambasadoms situacijos yra gerai žinomos ir ambasados apgailestauja dėl tokių žmogiškojo faktoriaus nulemtų aplinkybių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laura Matjošaitytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laura Matjošaitytė

„Rinkėjus patikiname, jog abi ambasados rinkėjų paštu sugrąžintus rinkimų biuletenius įskaičiuos kaip tinkamus, kadangi ambasados žino, kokiems rinkėjams jie buvo išsiųsti, atitinkamai į vokus buvo įdėta rinkėjo kortelė, kurios rinkėjas pats negali atsispausdinti bei balsavimo paštu vokai“, – patikino ji.

Kaip anksčiau skelbė VRK, balsavimo dokumentai rinkėjus, užsiregistravusius balsuoti paštu užsienyje, turėtų pasiekti maždaug iki gegužės 22-24 dienos priklausomai nuo konkrečios užsienio valstybės pašto ypatumų.

Svarbu, kad rinkėjas atitinkamai atstovybei balsavimo dokumentus išsiųstų ne vėliau kaip gegužės 26 d., o atstovybės juos gautų ne vėliau kaip gegužės 31 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius