Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 24 /13:26

Vygaudas Ušackas meta iššūkį Ingridai Šimonytei: „Kol kas negirdėjau apie jos viziją“

Vygaudas Ušackas patvirtino, kad dalyvaus pirminiuose Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatų į prezidentus rinkimuose. Jis teigė esąs pasiruošęs susigrumti su pirmadienį apie kandidatavimą paskelbusia Ingrida Šimonyte.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš dalyvausiu TS-LKD organizuojamuose pirminiuose prezidento rinkimuose. Apie tai raštu ryt informuosiu Gabrielių Landsbergį“, – teigė jis.

„Gaila, kad tiek mažai kandidatų“, – skundėsi V.Ušackas, pridurdamas, kad tikėjosi „padiskutuoti su Gitanu Nausėda apie Lietuvos valstybės ateitį“.

„Norėtųsi, kad būtų išsamesnė diskusija, o dabar būsime du: vienas partijos narys, o kita – ne“, – pastebėjo jis.

Buvęs diplomatas teigė, kad tikisi sąžiningos ir garbingos kovos bei geros diskusijos su „gera finansininke, kurią gerbiu“. Jis pastebėjo, kad jo vizija Lietuvos žmonėms jau pristatyta, o I.Šimonytė konkrečių programos gairių dar neturi.

„Turiu savo Lietuvos ekonomikos proveržio planą“, – žadėjo jis, pabrėždamas, kad tikisi diskutuoti ir užsienio politikos bei nacionalinio saugumo temomis, kurios svarbiausios prezidento veikloje.

Pasitiki savo patirtimi ir sumanumu

V.Ušacko manymu, nugalėti I.Šimonytę jam padės diplomatinio darbo patirtis, žinios ir lyderio savybės.

„Žmonės apie jas žino“, – tikino jis, gindamasis, kad aktyviai dirbo Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą derybų procese, padėjo užsitikrinti JAV saugumo garantijas, dirbo Afganistane, sutelkė Europos valstybes ir atrėmė agresyvią Vladimiro Putino politiką.

Silpnąja I.Šimonytės vieta jis įvardijo tai, kad jis turįs konkrečią viziją ir „stipresnes lyderystės savybes“.

„Kol kas negirdėjau apie jos viziją“, – pastebėjo jis.

Tiesa, V.Ušackas taip ir neatsakė, kaip elgtųsi pralaimėjęs pirminius rinkimus partijos gretose.

„Aš dabar negalvoju, kas bus, jeigu bus. Dabar visą savo energiją, resursus ir sumanumą skirsiu tam, kad laimėčiau šiuose rinkimuose. Manau, kad esu tas kandidatas, kuris dabar labiausiai pasiruošęs, o ne ryt ar už devynių mėnesių“, – tikino buvęs ES ambasadorius Rusijoje.

Pirmadienį apie tai, kad dalyvaus TS-LKD pirminiuose prezidento rinkimuose, paskelbė Ingrida Šimonytė. Apie nedalyvavimą pirminiuose rinkimuose tą pačią dieną paskelbė ir Gitanas Nausėda.

Konservatorių sprendimas – lapkritį

Konservatorių partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis BNS sakė, kad spalį prasidės kandidatų prisistatymo kampanija, o partijos kandidato rinkimai vyks lapkričio pradžioje.

„Tai yra geras dviejų likusių kandidatų apsisprendimas dalyvauti ir pristatyti savo idėjas. Yra likę keli techniniai etapai – prezidiumas vyks trečiadienį, šeštadienį tarybos posėdis, kur bus galutinis patvirtinimas, ir nuo spalio pirmos duodamas startas balsuotojų registracijai ir kandidatų prisistatymo kampanijai“, – BNS pirmadienį sakė G.Landsbergis.

„Tuomet lapkričio pradžioje vyks visuotiniai rinkimai, kuriuose galės dalyvauti partijos nariai ir per spalio mėnesį užsiregistravę nepartiniai balsuotojai“, – teigė jis.

Pirmasis pirminių rinkimų turas numatytas lapkričio 3–4 dienomis, antrasis – lapkričio 10–11 dienomis. Lapkričio 17 dieną vyks TS-LKD tarybos posėdis, per jį bus patvirtinta parama rinkimus laimėjusiam kandidatui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius