Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 06

Z.Jedinskio pareiškimai skaldo Lenkų rinkimų akciją – ją paliko Seimo narė B.Petkevič

Skandalas dėl Zbignevo Jedinskio pasisakymo, kad Lenkija turėtų palikti NATO ir sudaryti stiprią slavišką sąjungą su Rusija, skaldo iki šiol išskirtinę vienybę bent jau išoriškai demonstravusią Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą (LLRA-KŠS). Partiją paliko Šalčininkuose išrinkta Seimo narė Beata Petkevič.
Spaudos konferencija „Dieveniškės: mes ne kilpa, mes Lietuvos ašara. Kas toliau?“
Beata Petkevič / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Apie tai pranešė lrt.lt. Parlamentarė portalui patvirtino paliekanti LLRA-KŠS.

„Taip, aš priėmiau tokį sprendimą. Esu tikra tuo, esu jau išregistruota iš partijos narių“, – lrt.lt sakė Seimo narė.

Kiek anksčiau, balandžio 1 dieną, partiją paliko dar viena įtakinga jos narė, Vilniaus tarybos narė Renata Cytacka.

Skandalas kilo po to, kai Seimo nario Česlavo Olševskio patarėjas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovas Zbignevas Jedinskis feisbuke komentuodamas pareiškė, kad Lenkija turėtų atsiskirti nuo NATO ir Europos Sąjungos (ES) bei sudaryti sąjungą su Rusija.

„Lenkija turi kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija. Tai bus stipriausia slavų šalių sąjunga, paremta krikščioniškomis ir šeimos vertybėmis, kuri bus naudinga Lenkijos piliečiams, o ne kažkam iš kitos vandenyno pusės“, – teigė jis.

Tokie jo pareiškimai sulaukė audringos reakcijos. Z.Jedinskis sustabdė savo narystę partijoje.

B.Petkevič iš karto kilus skandalui neslėpė savo pozicijos. Ji feisbuke rašė, kad laikas pagalvoti apie savo ateitį šioje partijoje.

„Nepalaikau, atsiriboju ir nesuprantu jo pareikštos nuomonės. Visų pirma kaip lenkė, kuriai būtent Lenkija suteikė išsilavinimą ir priglaudė po savo sparnu studijų metų laikotarpiui. Taip pat kaip bendrapartietė, kuri tikriausiai buvo viena iš tų nedaugelio, nepabijojusių sukritikuoti jo pasisakymų viešai priešrinkiminiu laikotarpiu.

Dabartinėje situacijoje noriu pasakyti tiesiai vieną seną, gerą ir jau paplitusį pasakymą: „Vilkas cirke nedalyvauja“. Ir būsiu dėkinga visiems tiems, kurie nelinksniuos mano pavardės prie kilusio skandalo, nes nei mano pažiūros, nei darbai neatspindi tokių pažiūrų. Gaila, kad įsismaginę LLRA-KŠS dusinimu veikėjai, t. y. manipuliatoriai-šantažistai, nenori to girdėti nei matyti, bet suprantu – tokios yra politinių žaidimų taisyklės“, – rašė Seimo narė.

Jos teigimu, „ir pati LLRA vėl užlipo ant to paties grėblio“: „Šių dienų situacija dar labiau gilina nepasitikėjimą partija. Galiu suprasti, kad valdantieji imasi visko partijos galutiniam pribaigimui, bet negaliu suprasti, kodėl niekas su niekuo nenori kalbėtis sunkiomis temomis viduje.

Kiekvienai partijai svarbu auginti rinkėjų pasitikėjimą. Tai kruopštus darbas iš metų į metus po kruopelytę gerų iniciatyvų ir pavykusių darbų kurti bendruomenės gerovę, burti aplink save idėjos žmones ir pamažu eiti pirmyn siekiant šalies ir piliečių labo. Tai gražioji partijų pusė ir pavienių žmonių, puoselėjančių tokį požiūrį, rasite kiekvienoje partijoje.

Ir man kaip gan šviesiam žmogui (atleiskite už savigyrą) tikriausiai pats laikas susimąstyti apie savo ateitį partijoje...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius