-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 11 /10:12

Ž.Pavilionį Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko poste pakeisti pretenduoja trys kandidatai

Valdančioji Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija sprendžia, kas pakeis frakcijos reikalavimu atsistatydinusį Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininką Žygimantą Pavilionį. Antradienio rytą frakcijos posėdyje paaiškėjo, kad yra trys kandidatai, kurie jį panoro pakeisti.
Audronius Ažubalis ir Žygimantas Pavilionis
Audronius Ažubalis ir Žygimantas Pavilionis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sakė, kad frakcijos posėdyje iškelti keturi kandidatai, tačiau frakcijai, bet ne konservatorių partijai priklausantis Matas Maldeikis atsisakė kandidatuoti. Kandidatuoti sutiko Audronius Ažubalis, Laima Andrikienė ir Emanuelis Zingeris.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Laima Andrikienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Laima Andrikienė

Pasak R.Morkūnaitės-Mikulėnienės, per pietų pertrauką frakcija balsuos dėl šių kandidatūrų. Jeigu reikės, anot jos, bus ir antras turas. „Mes turime atlikti slapto balsavimo procedūrą, tą padarysime per pietų pertrauką ir apsispręsime. Jeigu reikės antro turo, bus antras turas“, – sakė ji.

Ž.Pavilionis apie atsistatydinimą paskelbė sausio 3 dieną, paskutinę, į kurios jam frakcija buvo nurodžiusi apsispręsti.

„Po metų darbo palieku Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko postą. Atsistatydinu savo partijos reikalavimu. Postą palieku, nes politika yra komandinis darbas ir kartais tenka atsitraukti dėl bendro tikslo. Esu šios politinės bendruomenės iškeltas, remtas kaip politikas ir paskirtas į šias pareigas. Būtų negarbinga nepaklusti jos sprendimui.

Sieksiu, kad Lietuvos užsienio politika būtų solidi, vieninga, institucinių ar partinių nesutarimų neblaškoma“, – savo paskyroje „Facebook“ rašė Ž.Pavilionis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Emanuelis Zingeris
Luko Balandžio / 15min nuotr./Emanuelis Zingeris

Ž.Pavilionis anksčiau trauktis iš pareigų buvo atsisakęs, nors pripažino klydęs, jog dalyvavo „partinėse ir institucinėse“ kovose.

Tokio raginimo parlamentaras sulaukė po viešos kritikos Vyriausybei dėl nesugebėto sustabdyti „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą, nepaisant įsigaliojusių JAV sankcijų šiai Baltarusijos įmonei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius