-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 12

Žlugo ir antrasis bandymas atleisti Laimutę Anužienę

Švietimo ir mokslo ministerijai (ŠMM) ir toliau nepavyksta iš kėdės iškrapštyti skandaluose skęstančio Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro (KMPMC) vadovę. Laimutė Anužienė atleidimo išvengia jau antrame KMPMC dalininkų susirinkime.
Audronė Pitrėnienė ir Laimutė Anužienė
Audronė Pitrėnienė ir Laimutė Anužienė / Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro nuotr.

Pirmasis KMPMC dalininkų susirinkimas, kuriame keltas L.Anužienės atleidimo klausimas, vyko prieš porą savaičių. Tada centro vadovė informavo serganti, o sprendimas nebuvo priimtas. Dabar situacija kartojasi.

„Direktorė L.Anužienė į dalininkų susirinkimą neatvyko, per mokyklos administracijos darbuotojus perdavė, kad serga“, – 15min informavo ŠMM.

Ministerija deklaruoja savo nuostatos nekeičianti, tačiau L.Anužienės atleidimas, jai oficialiai sergant, yra neįmanomas.

„ŠMM lieka prie savo sprendimo inicijuoti direktorės atleidimą, kai ji grįš po ligos. Iš direktorės reikalaujama paaiškinimo dėl audito metu nustatytų pažeidimų ir spaudoje pasirodžiusių pranešimų. Paaiškinimą privalės pateikti per 3 dienas nuo nedarbingumo pabaigos“, – teigia ŠMM.

ŠMM lieka prie savo sprendimo inicijuoti direktorės atleidimą, kai ji grįš po ligos.

ŠMM kantrybė trūko po 15min tyrimų apie L.Anužienės veiklą bei po KMPMC audito, kuris parodė, kaip L.Anužienė be didesnių skrupulų iš savo vadovaujamos įstaigos biudžeto pildė savo ir savo artimųjų kišenes.

L.Anužienės vadovavimo metodai į viešumą iškilo po to, kai KMPMC įsidarbino buvusi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė. Tada paaiškėjo ne tik galimas eksministrės interesų konfliktas, bet ir tai, kad L.Anužienė važinėjasi iš įstaigos lėšų nuomojamu prabangiu „Volvo“ visureigiu.

Netrukus pasipylė lavina naujos informacijos ir naujų pažeidimų – nuo maždaug 26 tūkst. eurų, kuriuos sau ir savo artimiesiems L.Anužienė išmokėjo per autorines sutartis, iki KMPMC naudojamo žirgyno, kurio realus savininkas yra vienas iš L.Anužienės sūnų.

A.Pitrėnienė kilus skandalui pasitraukė iš Karaliaus Mindaugo centro. L.Anužienė suskubo pranešti atsisakanti prabangaus „Volvo“, kurį iš įstaigos lėšų nuomojosi neturėdama ŠMM pritarimo. Tačiau to nepakako gaisrui užgesinti. Gavusi audito išvadas, ministrė J.Petrauskienė pareikalavo L.Anužienės galvos.

KMPMC dalininkai – dosniai įstaigą finansuojanti ŠMM, Lietuvos ir Latvijos jėzuitų provincija bei bendrovė „Ortopedijos klinika“, su kuria L.Anužienės šeimą saisto asmeniniai interesai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius