Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 02

Žymaus fotografo kadrai priverčia į Palangą atvykti net tuos, kurie vengia šio kurorto

Tūkstančius nuostabių Palangos kadrų užfiksavęs Aldas Kazlauskas tarsi apsėstas, gerąja prasme, fotografavimo amato. Nėra nė dienos, kad į rankas jis nepaimtų fotoaparato. „Turėk mylimą darbą ir daugiau be jo nieko neturėsi“, – juokdamasis prisipažįsta palangiškis. Jis netgi nesikrato garsiosios J.Basanavičiaus gatvės! Tiesa, labiausiai Aldą nustebino rūke bei sniege žiemą paskendusi Palanga.
Tūkstančius nuostabių Palangos kadrų užfiksavęs Aldas Kazlauskas tarsi apsėstas, gerąja prasme, fotografavimo amato
Tūkstančius nuostabių Palangos kadrų užfiksavęs Aldas Kazlauskas tarsi apsėstas, gerąja prasme, fotografavimo amato / Aldo Kazlausko nuotr.

Į pokalbį vienoje iš Palangos kavinukių išraiškingai atrodantis Aldas atlėkė paspirtuku. Pasak jo, automobilio, gyvenant kurorte, tikrai nereikia – viskas čia pasiekiama pėsčiomis ar dviračiu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Aldas Kazlauskas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Aldas Kazlauskas

Paklaustas metų, jis tepasakė turintis „daugiau nei 40“ ir pajuokavo, kad „Tinder“ pažinčių programėlėje yra nurodęs esąs 37-erių. Tiesa, nei modelių fotosesijoms, nei pažinčių ten neieško, tiesiog patinka „svaipinimo“ kairėn ir dešinėn procesas.

„Gaila laiko susitikinėti. Paspaudinėji mygtuką, tokia kaip liga, o daugiau net nesusirašinėju“, – šyptelėjo žymus palangiškis.

Palangoje Aldas gimė, augo, baigė vidurinę mokyklą.

Paklaustas, ar prie jūros laiką leidę vaikai būna kitokie, jis prisipažino tik dabar pastebėjęs, esąs labiau toks „kaip iš salos“, daugiau nei kiti atsipalaidavęs.

Aldo Kazlausko asmeninio albumo nuotr./Palangos fotografas Aldas Kazlauskas Vietname
Aldo Kazlausko asmeninio albumo nuotr./Palangos fotografas Aldas Kazlauskas Vietname

Savo gimtąjį miestą Aldas paliko būdamas 17-ikos.

„Visą laiką negali gyventi ir dirbti vienoje vietoje, virti tose pačiose sultyse. Nieko gero nebus. Pasitaikė pirma galimybė, išlėkiau į sostinę. Vienas studijas baigiau – vadybą, bet turiu ir nebaigtą mokslą – 3,5 metų studijavau pedagoginiame, liko pusmetis, pradėjau dirbti ir užsiliko. Kam man to reikia? Man ir taip gerai.

Po kurio laiko man viskas atsibosta. Taip nutiko ir su Vilniumi, tad išlėkiau į Londoną. Tas jaunatviškas maksimalizmas“, – prisiminęs šyptelėjo Aldas.

Nuotykių migrantas

Pokalbiui įsisiūbavus, Aldas pabrėžė, nebuvęs ekonominis, labiau – nuotykių, migrantas. Tiesiog buvo įdomu, kaip yra kitur.

Kodėl pasirinko būtent Angliją, pašnekovas negalėjo atsakyti. Net angliškai tuomet kalbėti nemokėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius