Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Išrink metų nesėkmę (apklausa)

2009-ieji buvo pažymėti krizės ženklu, taigi nenuostabu, kad teko patirti daug ir įvairiausių nesėkmių. Tiek asmeninių, tiek nacionaliniu mastu. Linkėdami jų išvengti 2010-aisiais, siūlome prisiminti praėjusių metų didžiausias nesėkmes („pravalus“) ir išrinkti didžiausią.
Tautos prisikėlimo partijos vadovybės rinkimai atidėti trims savaitėms
Tautos prisikėlimo partija. / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Rinkimai

Kokia gi krizė be ekonominių nesėkmių. Valdžios sprendimais piktinosi ir jaunas, ir senas; ir mama, ir studentas. Tačiau bene labiausiai pyko verslininkai, kurių ne vienam teko nutraukti veiklą, ją pristabdyti ar bent atsisakyti plėtros. Verslo skatinimą pažadėjusi valdžia įkūrė Saulėtekio ir Saulėlydžio komisijas – vieną verslui skatinti, kitą biurokratijai mažinti – tačiau jų darbais patenkinti ne visi. Nors siūlymų ir sprendimų būta, o verslo skatinimui žadėti milijardai, paramos užsinorėję verslininkai atsimušė į problemų sieną. O verslo sąlygų pagerinimo smulkieji verslininkai ar norintieji kurti naują verslą vis dar laukia. Ūkio ministras verslo skatinimui rašo septynetą. O kiek jūs?

Verslo skatinimui būtų galima priskirti ir daugiabučių renovacijos programą, tačiau ji patyrė tokį „pravalą“, kad nusipelno atskiros nominacijos. Iš pradžių valdžia pažėrė gausybę pažadų: renovuoti šimtus daugiabučių, gyventojams finansuoti pusę ar net visą paskolos sumą... Startas žadėtas liepą. Vėliau ir pažadai sumenkinti, ir startas atidėtas, teisinantis bankų nedraugiškumu. Pačių bankų atstovai tuo metu ginčijosi, reikia ar nereikia tos renovacijos. Daug šnekant ir mažai darant atėjo ir Kalėdos, per jas premjeras pažėrė naujų pažadų. Bet mažai kas jais tiki...

Prie „gero“ gyvenimo neprisidėjo ir politikų ginčai bei intrigos. O tvarką (ar bent jau linksmybes) žadėjęs šoumenas A.Valinskas, įkūręs Tautos prisikėlimo partiją, nesijuokė net pats. Po rinkimų į Seimo pirmininko kėdę užkopęs vyras krito gerokai žemiau, nei pakilo: partija skilo, jis pats neteko posto, negana to, buvo apšmeižtas ir pažemintas. Ir nors jis bandė teisintis bei ieškojo kaltų, pašalinus A.Valinską iš posto net „sukilėliai“ aprimo ir pradėjo rūpintis savo reikalais – naujos partijos steigimu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./D.Grybauskaitės ir N.Sarkozy susitikimo metu Lietuvos trispalvė buvo pakabinta netinkamai.
Apversta Lietuvos trispalvė.

Metų pabaigoje naują partiją įsteigė ir po rinkimų už aktyviosios politikos borto likusi Kazimira Prunskienė. Dėmesio partija sulaukė nemažai, ypač dėl to, kad ketina draugauti su Rusija. Tai sukėlė politinių kalinių ir tremtinių pasipiktinimą, tačiau ne visi skuba K.Prunskienę kritikuoti. „Pravalas“ ši partija, ar ne – spręskite patys.

Paskutinė nominacija – naujai Lietuvos strateginei partnerei Prancūzijai, kurios atstovai, pasirašant svarbų dokumentą (tyčia ar netyčia) pasityčiojo iš Lietuvos, pakabindami apverstą mūsų šalies vėliavą. Gerai bent, kad atsiprašė...

Dagiau apklausų rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje