Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusio kandidato į Seimą rekordas: per aštuonerius metus – net 27 teisės pažeidimai!

Pažeidėju rekordininku pretenduojantis tapti vilnietis Vladislovas Uksas teisme nesėkmingai bandė įrodyti, kad bauda už savanorišką apsilankymą policijos nuovadoje neblaiviam (3,6 promilės alkoholio) jam skirta nepelnytai.
Vladislovas Uksas
Vladislovas Uksas / LNK nuotr.

Vienu dažniausiai į teismus šįmet kviečiamų asmenų tapęs vilnietis 52 metų V.Uksas ir toliau neleidžia teisėjams atsikvėpti.

Nutarimą skirti jam baudą už dar vieną pasirodymą neblaiviam viešoje vietoje apskundęs vyriškis Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) teisėją Henriką Sadauską privertė skaičiuoti, kiek sykių šis praeityje garsus medikas, buvęs kandidatas į Seimą pastaraisiais metais buvo baustas administracine tvarka.

Aritmetikos įgūdžius atgaivinęs Temidės tarnas konstatavo, kad V.Ukso sąskaitoje nuo 2002-ųjų iki 2010-ųjų – net 27 administraciniai teisės pažeidimai!

H.Sadauskas vardijo, kad šįmet V.Uksas yra baustas kovą, sausį, pernai – gruodį, lapkritį, spalį, du sykius rugpjūtį ir t. t.

„Kasmet – 3–4 pažeidimai. Pažyma byloja apie jūsų...“ – vaizdingų žodžių pritrūko teisėjas, buvęs Lietuvos kelių policijos viršininkas H.Sadauskas.

Dalykiškai visas bylas privalantis nagrinėti teisėjas, susidūręs su V.Uksu, nesugebėjo paslėpti žmogiškos nuostabos, kad šis pilietis dar bando ieškoti teismuose savo teisybės.

Šiuo atveju V.Uksas skundžiasi teismui dėl 75 litų baudos, kuri jam skirta už tai, kad balandžio 29-ąją apie 11.30 val. Vilniaus rajono policijos komisariate pasirodė neblaivus (3,6 promilės alkoholio).

V.Uksas net nebandė neigti buvęs neblaivus, tačiau skundėsi, kad policininkas tyčia įviliojo jį į alkotesterio spąstus. Esą tą rytą jam buvo paskambinta ir pasakyta, kad būtina trumpam atbėgti į policijos įstaigą, o V.Ukso pasiteisinimo, kad jis negali to padaryti dėl girtumo, pareigūnas net nenorėjęs girdėti. „Užeinu į kabinetą, o ten jau guli paruoštas alkotesteris“, – įvykį, kurį vertina kaip provokaciją, prisiminė V.Uksas.

Atvyko karingai nusiteikęs

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Daktaras Uksas teisme
Daktaras Uksas teisme

Pastaruoju metu V.Uksas daug laiko praleidžia ligoninėse, buvęs medikas tikina turįs itin rimtų sveikatos problemų.

Šį mėnesį V.Uksas privalėjo dalyvauti Vilniaus 1-ojo apylinkės teismo baudžiamojoje byloje, kurioje įtariamas melagingu pranešimu apie nebūtą nusikaltimą (vyras įskundė kaimyną, esą šis du sykius padegė jos sugyventinės duris, nors jokių gaisrų niekada nebuvo). Tačiau dėl ligos vyras posėdžio išvengė.

Tuo tarpu į VAAT posėdį, kur buvo nagrinėjamas jo paties skundas, V.Uksas atvyko ir netgi buvo nusiteikęs itin karingai.

Vos užėjęs į salę ir pamatęs šių eilučių autorių, V.Uksas pareiškė, kad žiniasklaidos atstovai čia nepageidaujami. Išgirdęs priminimą, kad viešuose teismo posėdžiuose ir žurnalistai, ir visi norintieji turi teisę dalyvauti, vyriškis pagrasino: „Jeigu neišeisite, aš išsitrauksiu ambulatorinę kortelę ir atidėsiu posėdį!“

Netrukus V.Uksas prisiminė turįs kažkam paskambinti. „Jei manęs palatoje ieškos, pasakyk, kur aš esu. Seselė žino, bet kad skyriaus vedėjas...“ – pašnekovui nutęsė V.Uksas.

Padėjęs telefono ragelį, į žurnalistą V.Uksas kreipėsi tarsi persikūnijęs. „Bus posėdis, sėdėkite ir atidžiai klausykite“, – komandavo vyriškis ir paaiškino, kad tai bus puiki proga išgirsti tikrąją tiesą.Teisėjas nutraukė muilo operos scenarijų primenantį V.Ukso pasakojimą ir kategoriškai atsisakė pridėti vyriškio turimus raštus prie administracinio teisės pažeidimo bylos medžiagos: „Neaišku, kokie čia dokumentai. Čia kažkokia rašliava!“

Teismo sekretorės paprašytas prieš posėdį pateikti bet kokį asmens tapatybės dokumentą, V.Uksas prisipažino nieko panašaus neturintis.

Priedanga – asmeninio gyvenimo audros

Siekdamas įtikinti teisėją H.Sadauską, V.Uksas į posėdį atsinešė dokumentų su užrašais apie asmeninį gyvenimą. Vyriškis teismui ketino papasakoti meilės dramą, kurią jam teko išgyventi balandžio 29-osios išvakarėse, kas esą ir privertė jį skandinti skausmą taurelėje.

Tačiau argumentuodamas, kodėl teismas turėtų panaikinti jam skirtą baudą už pasirodymą girtam viešoje vietoje, V.Uksas neturėtų remtis asmeninio gyvenimo nesėkmėmis. Taip manantis teisėjas nutraukė muilo operos scenarijų primenantį V.Ukso pasakojimą ir kategoriškai atsisakė pridėti vyriškio turimus raštus prie administracinio teisės pažeidimo bylos medžiagos: „Neaišku, kokie čia dokumentai. Čia kažkokia rašliava!“

„Tai ką jūs dabar neigiate?“

Prie bylos esmės grįžęs V.Uksas sakė: „To, kad buvau išgėręs, neneigiu. Buvau išgėręs po vakarykščio konflikto.“

„Jūs buvote išgėręs. Tai ką jūs dabar neigiate?“ – V.Ukso skundo prasmę bandė suvokti teisėjas H.Sadauskas.

Tada V.Uksas toliau pasakojo sąmokslo teorijas, kaip terorizuojamas tam tikrų asmenų, nes atsisakė duoti melagingus parodymus vienoje baudžiamojoje byloje.

Po to, kai teisėjas apžvelgė V.Ukso, kaip užkietėjusio pažeidėjo, biografiją, vyriškis taip pat nutarė apsiginti. „Tai, ką jūs turite, yra fiksuota duomenų bazėje. Duomenys nėra tikslūs. Galiojančių pažeidimų yra tik šitas“, – porino V.Uksas.

Teisėjas sutiko dar sykį pasiknaisioti po V.Ukso pažeidimų istoriją.

„Sausio mėnesį šiais metais jums skirta 40 litų bauda, taip pat už pasirodymą neblaiviam viešoje vietoje“, – kalbėjo teisėjas. „Jie patys pasinaikino šitą nutarimą. Nežinau, kaip jie tai padarė. Čia jų problemos!“ – toliau savo teisumu tikino V.Uksas.

Ketvirtadienį teisėjas H.Sadauskas paskelbė, kad V.Ukso skundas netenkintinas. VAAT nutartį pareiškėjas dar turi teisę skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. 

Gyvenimo būdas

15min.lt primena, kad praėjusį birželį V.Uksui Vilniaus 1-asis apylinkės teismas skyrė 85 litų baudą už pasirodymą girtam viešoje vietoje. Vieną rytą praėjusią gegužę V.Uksas neblaivus sugebėjo nueiti į Vilniaus rajono prokuratūrą. Kilus įtarimų, kad vilnietis išgėręs, buvo patikrintas jo blaivumas. Per patikrinimą, atliktą 11.20 val., nustatyta, kad V.Ukso organizme yra daugiau nei 2,5 promilės alkoholio. Teismo nutarimą dėl 85 litų baudos V.Uksas taip pat galėjo skųsti Vilniaus apygardos administraciniam teismui, gali būti, kad vyriškis šia teise pasinaudojo.

Labiausiai V.Uksas išgarsėjo, kai neblaivus įkliuvo kelių policijai. Vairuotojo pažymėjimo neturintis veikėjas vairavo autobusiuką su savadarbiais švyturėliais, o pareigūnams iš pradžių prisistatė esąs kontržvalgybininkas, vėliau – medikas.

Daugelį policijos ir teismų nutarimų V.Uksas skundžia, dalį bylų jis netgi yra laimėjęs (žr. susijusius straipsnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius