Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 07 /13:47

Paaiškėjo D.Bugavičiaus nužudymo motyvai: kliudė neįgaliam visą Europą šiurpinusios mafijos vadeivai

Trečiadienį Generalinė prokuratūra paskelbė, kad teismui perduoda bylą dėl Deimanto Bugavičiaus nužudymo. Su nusikalstamu pasauliu siejamas vyras buvo nušautas savo automobilyje Kaune 2015 metais. Kol kas į teisiamųjų suolą sės tik nusikaltimo vykdytojai, o dėl užsakovų dar vyksta tyrimas. Manoma, kad nusikaltimą užsakė Europą šiurpinusios grupuotės vadeiva Sergejus Bėglikas, nusikalstamam susivienijimui vadovavęs iš neįgaliojo vežimėlio.
Deimantas Bugavičius ir Sergėjus Bėglikas
Deimantas Bugavičius ir Sergėjus Bėglikas / 15min montažas

Kaltinimai dėl žmogžudystės pateikti lietuviui ir dviem Estijos piliečiams. Kol kas jų tapatybės neatskleidžiamos.

15min jau anksčiau rašė, kad tai greičiausiai buvo užsakyta žmogžudystė, o jos vykdytojai – du estai.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Martynas Jovaiša sakė, kad kaltinimai trijulei pateikti dėl nužudymo iš savanaudiškų paskatų, kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu. Jie taip pat kaltinami neteisėtu disponavimu ginklais ir turto sugadinimu visuotinai pavojingu būdu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Jovaiša
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Jovaiša

Už šiuos nusikaltimus gresia iki 20 metų laisvės atėmimo.

26-erių metų D.Bugavičius buvo suvarpytas 8 pistoleto šūviais automobilyje „Mercedes“ 2015-ųjų lapkričio 7 dieną, iškart po vidurnakčio. Šalia automobilyje sėdėjo jo nėščia mylimoji Vita Jakutienė.

Manoma, kad D.Bugavičius galėjo priklausyti Agurkinių nusikalstamam susivienijimui.

Kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis užsiminė, kad apkaltinta trijulė – tik nusikaltimo vykdytojai. Jų kaltei įrodyti surinkta pakankamai duomenų, tad byla keliaus į Kauno apygardos teismą. Šiuo metu jie visi suimti.

Užsakovas – neįgaliojo vežimėlyje

Žmogžudystės užsakovai buvo sulaikyti per itin plataus masto operaciją visoje Europoje. Įtariama, kad šiai grupuotei vadovavo Ispanijoje gyvenantis Sergėjus Bėglikas, jis jau kelis dešimtmečius prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlio.

R.Kiškis patvirtino, kad S.Bėgliką jau paprašyta išduoti Lietuvai. Šiuo metu vyras yra laisvėje, jis buvo sulaikytas Ispanijoje, bet paleistas už užstatą.

Tikimasi, kad anksčiau ar vėliau jis kartu su bendrais taip pat stos prieš teismą dėl D.Bugavičiaus nužudymo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rolandas Kiškis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rolandas Kiškis

„Motyvai keli, pagrindinis motyvas organizatorių, užsakovų manymas, kad D.Bugavičius kelia grėsmę jų daromam nusikalstamam verslui“, – pasakojo R.Kiškis.

S.Bėgliko organizacija vertėsi tarptautine narkotikų prekyba. Įtariama, kad per kelis metus nusikaltėliai iš šio verslo uždirbo apie 600 mln. eurų.

odnoklassniki nuotr./Sergejus Bėglikas
odnoklassniki nuotr./Sergejus Bėglikas

Patvirtinta, kad S.Bėgliko vadovaujamas nusikalstamas susivienijimas siejamas ir su boksininko Remigijaus Morkevičiaus žmogžudyste.

Samdomiems žudikams vadovavo estas

Visoje Europoje veikusį ir lietuvių diriguojamą nusikalstamą tinklą pareigūnams pavyko užčiuopti tiriant 2015 metais įvykdytą Deimanto Bugavičiaus nužudymą.

Pernai sulaikyti du samdomi žudikai iš Estijos, sekdama jų pėdsakais teisėsauga priartėjo prie 48-erių S.Bėgliko ir galiausiai sulaikė 22 nusikaltėlius Lenkijoje, Estijoje, Ispanijoje, Lietuvoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Įtariama, kad grupuotė prekiavo narkotikais ir per porą metų išplovė mažiausiai 680 mln. eurų.

Manoma, kad samdomų žudikų korpusui organizacijoje vadovavo estas Jaakas Tuuksamas, šios šalies nusikalstamame pasaulyje iškilęs po Sovietų Sąjungos žlugimo. Jis gegužę buvo sulaikytas Alikantėje.

J.Tuuksamas, priešingai nei jo vadas, nesimėgavo prabangiu gyvenimu, dažnai vieną kuklų butą keisdavo į kitą ir naudojo įvairias konspiracijos priemones.

Įtariama, kad estas dirigavo ne tik D.Bugavičiaus, bet ir bušido kovotojo Remigijaus Morkevičiaus žmogžudystei. Manoma, kad abi jos kainavo po 200 tūkst. eurų, pusė pinigų esą buvo sumokėta prieš nusikaltimą, o kita pusė, kai užsakovai iš žudikų sulaukė negyvų kauniečių nuotraukų.

posttimes.ee nuotr./Jaakas Tuuksamas
posttimes.ee nuotr./Jaakas Tuuksamas

D.Bugavičius buvo suvarpytas 8 pistoleto šūviais automobilyje „Mercedes“ 2015-ųjų lapkritį, kai šalia sėdėjo jo nėščia mylimoji Vita Jakutienė. O R.Morkevičius automatu „Kalašnikov“ sušaudytas prie savo namų Kaune, Baltų prospekte, 2016 metų gruodį.

R.Kiškis trečiadienį patvirtino, kad su šiais nusikaltimais siejamas ir estas Imre Arakas, žinomas „mėsininko“ pravarde.

Imre Arakas pernai turėjo šūviu į galvą pašalinti žymų airių mafijozą Jamesą Gately, tačiau vietinė policija užbėgo šiam nusikaltimui už akių. I.Arakas dėl pasikėsinimo nužudyti praėjusių metų pabaigoje nuteistas 6 metams.

Atlikęs bausmę Airijoje I.Arakas turėtų būti išduotas Lietuvai, nes jis siejamas ir su D.Bugavičiaus žmogžudyste, teisėsaugos duomenimis, jis galėjo planuoti nusikaltimą ir finansuoti jo vykdytojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius