Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Kedžio draugas A.Žilius paleistas į laisvę (atnaujinta 10.10 val.)

Dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio draugas 48-erių Albertas Žilius – laisvėje. Nors prieš porą dienų Kauno apygardos prokuratūroje A.Žiliui pareikšti įtarimai bendrininkavus įvykdant nužudymą, prokurorai nusprendė nesikreipti į teismą su prašymu įtariamajam skirti kardomąją priemonę – suėmimą.
Albertas Žilius
Albertas Žilius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Sprendimą prokurorai priėmė atsižvelgdami į jo vaidmenį byloje. Atkreiptas dėmesys į tai, jog A.Žilius įtariamas tik kaip bendrininkas padarant nusikaltimą. Todėl nuspręsta skirti švelnesnę kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Atrodo, kad šiandien (ketvirtadienį – aut. past.) jis bus paleistas“, – telefonu 15min.lt sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis.

Ispanijoje nuo praėjusių metų pabaigos kurį laiką gyvenusį A.Žilių pareigūnai sulaikė Kauno oro uoste antradienį. Teigiama, kad į Lietuvą jis grįžo ne iš Ispanijos, bet iš Graikijos, kur pateko visiškai išsekęs, neturėdamas pinigų. Pagalbą jam suteikė ambasada.

15min.lt primena, kad Juodkrantės gyventojas A.Žilius anksčiau yra turėjęs reikalų su teisėtvarka. Praeityje jis ne kartą teistas už chuliganizmą, vagystę, nusikaltimo slėpimą ir kitus nusikaltimus. Šįkart įtariamuoju jis tapo dviejų žmonių – teisėjo Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės – nužudymo byloje. Pagrindinis įtariamasis joje iki šiol buvo D.Kedys, kurio kūnas šeštadienį rastas Kauno rajone, prie marių.

Papildyta 10.10 val.: Ketvirtadienį anksti ryte iš areštinės išleistas A.Žilius noriai bendravo su spėjusiais ateiti žurnalistais.

Dabar bandysiu kažkokiais būdais grįžti namo“, – sakė kelioninį krepšį, su kuriuo parskrido iš Graikijos, tvirtai rankoje spausdamas juodkrantiškis. Po poros dienų, praleistų areštinėje, jis pėsčiomis ruošėsi keliauti į Kauno autobusų stotį ir važiuoti į Juodkrantę.

Paklaustas apie pastarųjų dienų įvykius, A.Žilius neslėpė pykčio. Prokuratūros jam pateiktus įtarimus įtariamuoju tapęs vyriškis pavadino išsigalvojimu.

Dar griežtesnis atsakymas buvo į klausimą, kaip vertina vienintelio įtariamojo vadinamojoje Kauno pedofilijos byloje Andriaus Ūso vaidmenį šioje istorijoje: „Tą Ūsą reikia išvis gyvą pakasti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius