Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainai Bilevičiūtei prireikė pragerto vairuotojos pažymėjimo (atnaujinta 11.11 val. - teisės grąžintos)

Skandalingai pagarsėjusi pramogų pasaulio atstovė D.Bilevičiūtė kreipėsi į teismą, kad pirma laiko sugrąžintų už vairavimą neblaiviai iš jos atimtas vairuotojos teises. Teismas į šį prašymą atsižvelgė.
D.Bilevičiūtė
Daina Bilevičiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Teismas atsižvelgė į tai, kad praėjo daugiau kaip pusė laiko, kai atimta D.Bilevičiūtės specialioji teisė vairuoti transporto priemones, ir per šį laikotarpį pažeidėja nepadarė naujų pažeidimų, todėl šį terminą sutrumpino 2 savaitėmis.

Nutarimas per 10 dienų gali būti apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, rašoma antradienį išplatintame Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo atstovo Audrio Kutrevičiaus pranešime.

Kaip žinoma, kitoje byloje milijoninėmis statybų Miguičionių kaime aferomis įtariama Daina Bilevičiūtė turėjo bėdų ir su kelių policija, nes vieną šių metų pradžios savaitgalį savąjį BMW 525 vairavo neblaivi.

Pramogų pasaulio įžymybė dėl šio poelgio aiškinosi teisme.

Sausio 6-ąją teismas paskelbė verdiktą D.Bilevičiūtei: už KET pažeidimus jai skirta 1500 litų bauda ir metams atimtas vairuotojos pažymėjimas.

Nepraėjus visam nuobaudos terminui, pažeidėja pasinaudojo teise pati kreiptis į teismą ir bandyti pirma laiko susigrąžinti atimtą vairuotojos pažymėjimą.

Šį D.Bilevičiūtės prašymą antradienio rytą išnagrinėjo Vilniaus 1-ojo apylinkės teismo teisėjas Petras Karvelis. Būtent jis žvaigždės pažymėjimą buvo ir atėmęs.

Metų pradžioje teisėjas P.Karvelis, priimdamas atlikėjos atžvilgiu griežtą nutarimą, pažymėjo, kad vairuotojos kaltė įrodyta ne tik alkoholio tikrintuvo parodymais (nustatytas 0,7 promilės alkoholio girtumas), pareigūnų paaiškinimais, kita byloje surinkta medžiaga, bet ir pačios D.Bilevičiūtės teiginiais.

Kaip jos atsakomybę lengvinančią aplinkybę teismas nurodė tai, kad pažeidėja savo klaidą pripažino ir dėl to nuoširdžiai gailėjosi. Sunkinanti aplinkybė buvo ta, kad D.Bilevičiūtė pernai jau yra bausta už KET pažeidimą.

Teismas buvo atsižvelgęs ir į tai, kad moteris augina ir išlaiko nepilnametę dukterį.D.Bilevičiūtė prisižadėjo daugiau nebevairuoti išgėrusi.

1500 litų bauda D.Bilevičiūtei buvo skirta vien už vairavimą išgėrus. Dar 100 litų bauda jai skirta, nes neturėjo draudimo. Be to, 30 litų įvertintas pažeidimas nepateikus pareigūnams vairuotojos pažymėjimo. Tačiau teismas pinigines nuobaudas yra subendrinęs ir skyręs galutinę pusantro tūkstančio litų baudą.

15min.lt primena, kad baudą sumokėję ir daugiau nei pusę nuobaudos laiko iškentėję vairuotojai turi teisę kreiptis į teismą, motyvuotai prašydami pirma laiko grąžinti jiems prarastą dokumentą.

Neužkietėjusių kelių erelių tokio pobūdžio prašymus teismai dažniausiai patenkina. Verdiktą teisėjas P.Karvelis, kaip ir žadėta, paskelbė tą pačią dieną, antradienį.

Susigrąžinti vairuotojos pažymėjimai ūkininkei-dainininkei padėjo teisme jai atstovavęs advokatas Vaidotas Sviderskis. Ir gynėjas, ir pati pareiškėja teisėją P.Karvelį įtikino, jog teismo skirta nuobauda jau tapo gera pamoka.

D.Bilevičiūtė prisižadėjo daugiau nebevairuoti išgėrusi ir kitaip nepažeidinėti KET.  Savo ruožtu jos advokatas kalbėjo apie tai, jog savo elgesiu šįmet moteris įrodė, kad yra verta teismo pasitikėjimo.

Prie prašymo pareiškėja D.Bilevičiūtė buvo pridėjusi sveikatos žinių atestavimo pažymėjimą ir charakteristiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius