-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradėtas tyrimas dėl įtariamo patrulio ir prokuroro suokalbio reido Kaune metu

Ketvirtadienį Kauno Savanorių pr. vykdyto reido metu į policijos akiratį pakliuvo Kelių eismo taisykles pažeidęs Kauno apygardos prokuroras Ovidijus Vasiliauskas. Įkliūt įkliuvo, tačiau iš balos, šnektelėjęs su patruliu, išlipo sausas. Ir nors vėliau bauda jam buvo paskirta, istorija apaugo mistinėmis detalėmis. Kada gi buvo surašytas protokolas? Dėl šio įvykio pradėtas tarnybinis patikrinimas.
Policijos reidas Kauno Savanorių prospekte
Reido Kaune metu sustabdytas KET pažeidęs prokuroras / Mariaus Vizbaro nuotr.

Rugpjūčio 25 d. popietę Kauno Savanorių pr. ir Birželio 23-osios g. sankryžoje Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai vykdė reidą, skirtą nustatyti vairuotojus, nepaisančius draudimo sukti į kairę ar kertančius ištisinę dvigubą liniją. Per dvi valandas nustatyti 6 pažeidėjai, tačiau vienas iš jų nuo baudos išsisuko.

Apie 16 val., pažeidęs kelio ženklinimą ir neteisėtai pasukęs iš Birželio 23-osios g. į kairę, į Savanorių pr., Kauno policijos pareigūno buvo sustabdytas „Chrysler 300“ automobilis. Gatvėje patikrinęs vairuotojo dokumentus, linksmai šnektelėjęs su pažeidėju, galiausiai prie savo tarnybinio automobilio patrulis grįžo vienas. Reide kartu dalyvavusiems žiniasklaidos atstovams jis patarė šio vairuotojo ir jo automobilio nuotraukų neviešinti.

15min žurnalistei pasiteiravus, ar „Chrysler“ valdytojas nebus nubaustas, nes yra „savas“, patrulis tik šyptelėjo ir tarstelėjo, kad jo bausti nevalia.

„Tai apygardos prokuroras“, – tiek tepasakė patrulis.

Mariaus Vizbaro nuotr./Policijos reidas Kauno Savanorių prospekte
Mariaus Vizbaro nuotr./Policijos reidas Kauno Savanorių prospekte

Kilo klausimas: prokurorams negalioja Kelių eismo taisyklės, o gal jiems netaikomas Administracinių teisės pažeidimų kodeksas? Iškart pasibaigus reidui to paklaustas Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius paneigė, jog prokuratūros darbuotojams taikomi kokie tai imunitetai ar išimtys. Jis pabrėžė, jog prieš įstatymą visi yra lygūs ir turi atsakyti. Prokuroras pažadėjo išsiaiškinti visą situaciją.

Siekiant išsiaiškinti, kas nutiko ketvirtadienio reido metu Kaune, Kauno apskrities VPK yra pradėtas tyrimas.

Ketvirtadienio vakarą, 15min paviešinus apie šį galimą patrulio ir prokuroro suokalbį, Kauno apskrities VPK išplatino pranešimą, kuriame buvo teigiama, kad prokuroras visgi neišvengė nuobaudos.

„Kaip mane informavo Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas, dėl padaryto KET pažeidimo asmeniui, vairavusiam automobilį „Chrysler“, surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas pagal ATPK 124(1) str. 2 d. su administraciniu nurodymu. Iki rugsėjo 8 d. jis turi sumokėti 14 eurų baudą. Dėkoju, kad esate neabejingi ir informuojate apie galimai daromus teisės pažeidimus“, – keletą valandų po reido išplatintame pranešime tikino Kauno apskrities VPK viršininkas Darius Žukauskas.

Tai uždavė dar daugiau klausimų. Kada gi buvo surašytas protokolas? Iškart po pažeidėjo sustabdymo ar vėliau, kuomet informacija pasiekė visuomenę?

Jei vis dėlto „Chrysler“ vairuotojas buvo nubaustas reido metu, kodėl jis, kaip visi kiti pažeidėjai, neatvyko iki tarnybinio patrulių automobilio, nepasirašė dokumentų, o buvo greitai paleistas? Kodėl patrulis teigė negalintis jo bausti? Ar šiame incidente negalima įžvelgti tarnybinio pažeidimo ar tam tikrų korupcijos atspindžių?

Norint išsiaiškinti tikslią įvykių seką, penktadienį Kauno apskrities VPK ir Kauno apygardos prokuratūrai buvo išsiųsta 15min žurnalistės užklausa. Paaiškėjo, jog, siekiant įvertinti, ar nebuvo padarytas tarnybinis pažeidimas, dėl šio incidento pradėtas vidinis tyrimas.

„Siekiant išsiaiškinti, kas nutiko ketvirtadienio reido metu Kaune, Kauno apskrities VPK yra pradėtas tyrimas. Siekiama nustatyti, ar nebuvo padarytas tarnybinis policijos pareigūno pažeidimas. Gavus išvadas bus galima įvertinti, kas vyko įvykio vietoje“, – penktadienį 15min informavo Erika Bogusevičiūtė, Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė.

Ji dar kartą pabrėžė, kad asmeniui, pažeidusiam KET taisykles, surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 124(1) str. 2 d. su administraciniu nurodymu. Iki rugsėjo 8 d. jis turi sumokėti 14 eurų baudą.

„Nubaustas asmuo yra Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ovidijus Vasiliauskas. Jis šiuo metu atostogauja, tad komentaro apie įvykį pateikti negali“, – patikino E.Bogusevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius