-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 07 /15:43

Didelis gaisras Šalčininkų r.: vienas gyvenamasis namas sudegė, dar 3 pastatai, pieva ir miškelis – liepsnojo

Naujųjų Miežionių kaimą antradienį popiet niokojo liepsnos. Įvykio įkarštyje tenka prisiminti, kad pernai balandį toje pačioje Dieveniškių seniūnijoje gaisras buvo nuniokojęs kone pusę Krakūnų kaimo.
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Pranešimas apie šį staigiai ir pavojingai išplitusį gaisrą Naujuosiuose Miežionyse (Šalčininkų r., Dieveniškių sen.) buvo gautas 13.28 val.

Su liepsnomis kovojo didelės ugniagesių ir miškininkų pajėgos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė 15min pranešė, kad gaisro pradžioje gana staigiai sudegė vienas gyvenamasis namas. Tačiau ugnis spėjo ir išplisti. „Šiuo metu dar dega antras gyvenamasis namas, du ūkiniai pastatai, taip pat pieva ir miškelis“, – vardijo L.Valauskienė.

Ugniagesių atstovė teigė, kad gaisrą malšina gausios gelbėtojų pajėgos, yra atvykę 5 autocisternų ir vienos vandenvežės ekipažai. Tuo metu degančiame miškelyje darbuojasi miškininkai, turintys savąją gaisrų gesinimo techniką.

Apie 15.30 val. ugniagesiams pastatus jau buvo pavykę „apgesinti“, tad profesionalūs gelbėtojai prisijungė prie miškininkų, gesinančių mišką ir pievą.

15min primena, kad bemaž lygiai prieš metus (2019 m. balandžio 25 dieną), pievų ir šiukšlių deginimo beprotybės įkarštyje, to paties Šalčininkų rajono tos pačios Dieveniškių seniūnijos kitame kaime, Krakūnuose, sudegė vos ne pusė gyvenvietės – iš viso 20 pastatų. Per gaisrą niekas nenukentėjo, o kaip paaiškėjo, visas ugnies pragaras įsikūrė dėl deginamų šiukšlių.

Bus papildyta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius