Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dingusio Mykolo paieškų arsenale – jau ir plaukiantis motociklas

Neries upėje nuo sostinės iki Kauno bei visose įmanomose įtartinose vietose jau trečią savaitę ieškoma be žinios dingusio 15-mečio vilniečio Mykolo Davidonio. Jaunuolio ieškančių profesionalų arsenale naudojama ir greitaeigė technika – vandens motociklas.
Temos iliustracija
Temos iliustracija / 15min koliažas

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) antradienį viešinamais duomenimis, Vilniaus m., ties P.Vileišio g. tekančioje Neries upėje, 2023-02-20 buvo tęsiama dingusio nepilnamečio paieška. Gelbėtojams plaukiant upe, išžvalgytos pakrantės nuo Šilo tilto iki pat Valų kaimo (Trakų rajono savivaldybėje).

Vandens kelias nuo sostinės centro iki minėtos Trakų r. gyvenvietės tęsiasi kelias dešimtis kilometrų, todėl paieškų pajėgos naudoja ir greitaeigę vandens techniką – ne tik motorines valtis, bet ir vandens motociklą.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Tęsiamos Mykolo Davidonio paieškos
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Tęsiamos Mykolo Davidonio paieškos

„Skenduolis nerastas“, – nepailstamai vykdomos misijos rezultatas lakoniškai įvardijamas PAGD suvestinėje.

Suprasti akimirksniu

  • Paskutinį gyvą kontaktą penkiolikmetis su draugais turėjo šeštadienį, apie 16 val. prie Vingio kino teatro. Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu.
  • Turimais duomenimis, šeštadienį 16.10 val. vaikinas išlipo iš 4 troleibuso miesto centre, Kražių stotelėje, ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.
  • Per paieškas Vilniuje prie Žirmūnų tilto iki šiol rasti įvairūs vaikino daiktai – striukė, kuprinė, telefonas, banko kortelė, ausinės.
  • Dingusiojo paieškai yra sukurtas specialus „Facebook“ profilis, net interaktyvus paieškos veiksmų bei rezultatų žemėlapis.

Dingusiojo ieško ne tik šeima, bičiuliai ir policija – artimiesiems bei teisėsaugininkams talkina šimtai kitų tarnybų atstovų bei paprastų, Mykolo net nepažįstančių, tačiau neabejingų žmonių.

Į paieškas įsitraukę profesionalūs ugniagesiai gelbėtojai ir narai, kinologai su šunimis, taip pat Lietuvos Raudonojo Kryžiaus, Žirmūnų socialinių paslaugų centro bei kitų organizacijų atstovai.

Paieškų aktyvistai sudarė detalų Mykolo portretą, kad visi ieškantieji kuo konkrečiau įsivaizduotų, koks yra ieškomas asmuo.

  • Liekno kūno sudėjimo, apie 65 kg svorio, 178 cm ūgio;
  • Šviesių garbanotų plaukų;
  • Dėvėjo juodai (tamsiai mėlynai) ir žaliai dryžuotą megztinį;
  • Avėjo mėlynus batus aukštesniais auliukais.

„Praėjo dvi savaitės, kai visi gyvename tuo pačiu klausimu – kur Mykolas? Deja, bet klausimų yra žymiai daugiau, negu atsakymų. Matome visą jūsų rūpestį, bet dažnai negalime nieko atsakyti, nes nieko nežinome patys.

Neturime jokios naujos informacijos, kuri lengvintų paiešką, nėra vienos konkrečios Mykolo dingimo versijos, už kurios būtų galima kabintis. Informacijos stoka veda į aklavietę, todėl stengiamės paieškas vienodai palaikyti tiek vandenyje, tiek ore ir ant žemės“, – išvakarėse rašyta Mykolo paieškai sukurtame feisbuko puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius