Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 14 /17:38

Gimtadienio šventimą statybininkų užpuolimu Laisvės alėjoje baigęs kaunietis džiaugiasi teismo verdiktu

Laisvės alėjoje statybininkus užsipuolęs, vienam jų per veidą trenkęs, lytinį organą viešai demonstravęs dvidešimtmetis Laimis Stuopelis pirmadienį išgirdo Kauno apylinkės teismo verdiktą. Aršiam jaunuoliui apmąstyti savo karštą būdą už grotų neteks. Anksčiau teistam kauniečiui už viešosios tvarkos pažeidimą skirti 8 mėnesiai nelaisvės, bausmės vykdymą atidedant metams.
Teismo posėdis
Laimis Stuopelis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Dieną po incidento, lapkričio 4-ąją, iš areštinės atvesdintas į teismo posėdžių salę, L.Stuopelis vos galėjo pramerkti akis – veidas buvo sutinęs. Vaikinas atsiprašinėjo už savo karštą būdą, tikino, jog dėl visko kaltas alkoholis ir netgi liejo ašaras. Vylėsi, jog bus paleistas. Anksčiau jis buvo teistas du kartus. Tuomet, kai dar buvo nepilnametis. Bausmę yra atlikęs.

„Švenčiau lapkričio 2 d. savo gimtadienį. Buvome išsinuomoję centre būstą. Kitą dieną baigėsi nuomos sutartis, turėjome išeiti. Ryte labai skaudėjo galvą, tad dar išgėriau. Įvykio metu buvau neblaivus. Viską pripažįstu. Net nežinau, kodėl taip pasielgiau“, – teisme tuomet teisinosi L.Stuopelis.

Įvykio metu jam buvo nustatytas 1,61 prom. girtumas.

„Pats mokausi būti statybininku. Pamačiau pastolius, matyt, kažkas sukilo. Nelabai pamenu, kodėl. Nepamenu ir tai, kad demonstravau lytinį organą. Pykstu ant savęs. Labai blogai pasielgiau. Man toks elgesys nebūdingas. Retai geriu. O šįkart buvau išgėręs. Negaliu gerti. Nebegersiu. Labai gailiuosi. Visą naktį negalėjau užmigti. Suimsiu save į rankas“, – dar pirmojo posėdžio metu tikino kaltinamasis.

Prokurorė siūlė teismui skirti L.Stuopeliui realią vienerių metų nelaisvės bausmę, nes anksčiau jis yra teistas du kartus, išvadų nepadaro.

Smūgį L.Stuopelio išpuolio metu patyręs statybininkas O.M. žalos atlyginti neprašė, nes jos nepatyrė.

Liūdnai pagarsėjęs jaunuolis, pirmadienį pasirodęs teismo posėdžių salėje, ir toliau bandė slėpti savo veidą. Jis pasirodė vėliau už teisėją. Vaikinui skirta 8 mėnesių nelaisvės bausmė, jos vykdymą atidedant metams. Už grotų L.Stuopelis sės tik tuo atveju, jei vėl prasižengs.

Teismas įpareigojo nuteistąjį nevartoti psichiką veikiančių medžiagų, tęsti mokslus, nuolat registruotis teisėsaugos institucijoje ir neišvykti iš namų nuo 23 val. vakaro iki 6 val. ryto.

Teismas, skirdamas L.Stuopeliui bausmę, atsižvelgė į tai, kad jis 13 kartų baustas administracine tvarka, turi galiojančių nuobaudų. Būdamas nepilnametis jis du kartus buvo teistas už plėšimus (teistumas išnykęs).

Teismas, skirdamas L.Stuopeliui bausmę, atsižvelgė į tai, kad jis 13 kartų baustas administracine tvarka, turi galiojančių nuobaudų.

Teismas jo elgesį vertina kaip asmens, linkusio nusikalsti.

Teismas mano, kad įstatyme numatytos bausmės kaip viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas ar areštas jam yra per švelnios. Todėl ir paskirta laisvės atėmimo bausmė, kuri, atsižvelgiant į tam tikras aplinkybes (mokosi profesinėje mokykloje, kaltę pripažino, nukentėjusiojo atsiprašė), atidėta vienerių metų laikotarpiui.

Pažymėtina, kad byla buvo išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka (per dešimt dienų), todėl bausmė jaunuoliui buvo sumažinta vienu trečdaliu. Vietoj vienerių metų – aštuoni mėnesiai.

Tik paskelbus teismo nuosprendį, vaikinas spruko iš salės, užsigaubęs kapišoną. Jo advokatė patikino, kad jos ginamasis džiaugiasi tokiu teisėjos sprendimu.

15min​ primena, jog Laisvės al. šalia „Hesburger“ šiuo metu statybininkai remontuoja namą. Lapkričio 3 d. darbininkai vykdė darbus ant pastolių, kai staiga pro šalį ėjo keturių girtų jaunuolių gauja, nešina alkoholiniais gėrimais.

Jie be jokio tikslo ėmė kabinėtis prie statybininkų, spardė lentas, landžiojo po statybvietę, judino pastolius, vartojo necenzūrinius žodžius ir net papurškė ašarinių dujų. Aršiausiasis kompanijos narys, Laimis Stuopelis, trenkė delnu vienam statybininkui per veidą, demonstravo viešai savo lytinį organą. Būtent jis vienas ir buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

VIDEO: Vidury baltos dienos Kauno Laisvės alėjoje kilo muštynės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius