Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grandine ir dujomis apsiginklavęs vyras atakavo Marijampolės policininkus

Dujų balionėlį ir masyvią grandinę turėjęs marijampolietis puolė pareigūnus, tačiau netrukus sulaukė jų atkirčio.
Policininko amunicija
Policininko amunicija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Policijos ir prokuratūros atstovai pastebi, jog pasipriešinimas pareigūnams Lietuvoje tampa norma (žr. susijusius straipsnius). Tuo tarpu kai kurie aršiausi piliečiai, galima sakyti, iš aktyvvios gynybos pereina į nuožmų puolimą.

Šeštadienį Marijampolės apskrities VPK informuoja apie išskirtinį incidentą, kurio metu masyvia grandine ir dujomis apsiginklavęs vyras atakavo vietos policininkus.

Vakar apie 16 val. 50 min. į Marijampolės apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą (VPK) atėjo pilietis A.Č. (gim. 1980 m., gyv. K.Būgos gatvėje) Priėjęs prie vestibiulyje esančio langelio, kuris skiria budėtojų dalį nuo kitos vestibiulio dalies, jis palaukė, kol langelį atidarys Marijampolės apskrities VPK Operatyvaus valdymo skyriaus (OVS) postinis R.M.

Budėtojui tidarius langelį ir pasiteiravus, kuo gali padėti, vyriškis nieko neatsakė, bet staiga išsitraukė dujų balionėlį ir papurškė pareigūnui į veidą.

Išpurškęs visą dujų balionėlį, A.Č. apsisuko ir išėjo per duris ir patraukė link Marijampolės savivaldybės. Beje, tuščią balionėlį jis paliko prie komisariato durų.

Tuo metu kartu su postiniu R.M. dirbę Marijampolės apskrities VPK OVS budėtojas F.P. ir vyr. postinis L V. puolė vytis A.Č.

Pareigūnams priartėjus prie jo, aršusis vyriškis staiga užsimojo rankoje turėta metaline grandine ir vieną kartą trenkė L.V. į petį. Tuomet prieš A.Č. buvo panaudoti kovinių imtynių veiksmai, papurkšta ašarinėmis dujomis. Maža to, pareigūnas F.P. panaudojo elektros šoko prietaisą „Tazer“, A.Č. buvo paguldytas ant žemės ir uždėjus antrankius pristatytas į Marijampolės apskrities VPK patalpas.

Komisariate buvo nustatyta A.Č. asmenybė bei patikrintas blaivumas. Matuoklis parodė, kad A.Č. Buvo visiškai blaivus – 0,00 promilės alkoholio.

Šio vyriškio išpuolio motyvus ir aplinkybes aiškinasi užpultų Marijampolės apskrities VPK pareigūnų kolegos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius