Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingos kontrabandininkų gaudynės Šalčininkuose baigėsi „Audi A6 Avant“ smūgiu į medį

Kontrabandininkui pasprukti nepavyko. Kovo 21 d. Šalčininkų r. policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio pareigūnai, užtikrindami viešąją tvarką ir eismo saugumą, Šalčininkuose, Vilniaus g., pastebėjo automobilį „Audi A6 Avant“, kurio vairuotojas, pamatęs pareigūnų ekipažą, staiga pakeitė važiavimo kryptį, išjungęs šviesas ir padidinęs greitį, bandė sprukti miesto gatvėmis.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Šalčininkų r. PK nuotr.

Pareigūnams šis vairuotojo elgesys pasirodė įtartinas ir jie, įjungę mėlynos ir raudonos spalvos švyturėlius, pradėjo persekioti automobilį, kuris net neketino sustoti ir paklusti pareigūnų reikalavimams. 

Šalčininkų r. PK nuotr./Įvykio vietoje
Šalčininkų r. PK nuotr./Įvykio vietoje

Pasak pareigūnų, vairuotojas, sprukdamas kėlė grėsmę eismo saugumui, važiuodamas dideliu greičiu neapšviestomis gatvėmis, neįjungęs jokių šviesos prietaisų, nerodydamas įspėjamųjų posūkio signalų bei nepaisydamas kelio ženklinimo. Patruliams teko ilgai persekioti miesto gatvėmis sprunkantį vairuotoją, tačiau Vilniaus ir Pramonės gatvių sankryžoje sukdamas į kairę, nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelės medį.

Kaip vėliau paaiškėjo, automobilį vairavo 1988 m. gimęs vyras, kuris pateikė policijos pareigūnams vairuotojo pažymėjimą ir kitus reikiamus tvarkingus dokumentus. Patikrinus vairuotoją alkoholio matuokliu, buvo nustatyta, kad vyras yra blaivus.  

Policijos pareigūnai automobilio salone, ant galinės sėdynės rado 20 polietileninių maišų, kuriuose buvo 5 000 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Kontrabandinių rūkalų vertė yra daugiau nei 11 750 eurų. 

Vyras buvo sulaikytas ir pristatytas į komisariatą, pastarajam už nepaklusimą uniformuoto policijos pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, pavojingą vairavimą ir eismo įvykį buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 130 str. 1 d., 124 (2) str. 1 d. ir 124 (1) str. 8 d.

Policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 1992 str. 1 d.). Tas, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą,  baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Šalčininkų r. PK nuotr./Įvykio vietoje
Šalčininkų r. PK nuotr./Įvykio vietoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius