Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Isterijoje dėl sostinėje „dingusios“ mergaitės policija deda tašką: jokio pagrobimo nebuvo

Penktadienio vakarą surengta spaudos konferencija dėl prie sostinės televizijos bokšto trečiadienį galbūt pagrobtos mergaitės. Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas pranešė, kad jokio pagrobimo nebuvo.
Saulius Gagas
Saulius Gagas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot jo, liudytojai savaip interpretavo tai, ką matė. Kas iš tiesų įvyko prie Televizijos bokšto – neaišku.

„Surinktų duomenų visuma ir analizė mums leidžia daryti išvadą, kad nebuvo tokio įvykio kaip galimo asmens pagrobimas. Asmenys, matę įvykį jį galėjo interpretuoti savaip. Galiu nuraminti Vilniaus gyventojus, kad tokio įvykio, kaip vaiko pagrobimas, nebuvo“, – sakė S.Gagas.

Anot jo, artimiausiu metu bus kreipiamasi į prokuratūrą ir paprašyta nutraukti ikiteisminį tyrimą, kad pagrobimo versija būtų atmesta.

Rimtų duomenų visuma ir analizė mums leidžia daryti išvadą, kad nebuvo tokio įvykio kaip vaiko pagrobimas.

„Įvykis buvo, tačiau mes neturime duomenų, kad tai galėjo būti nusikaltimas – vaiko pagrobimas. (...) Nėra duomenų“, – kalbėjo Vilniaus apskrities policijos vadas.

Jis neatsakė į klausimus, ar buvo nustatyta kokia nors mergaitė ar kiti asmenys, kuriuos matė įvykio liudytojai. Jis taip pat nedetalizavo, ar tiriami kiti nusikaltimai, pavyzdžiui, smurtas prieš vaiką.

Tačiau akcentavo, kad dėl dingusio vaiko per dvi paras niekas nesikreipė.

„Detalių ikiteisminio tyrimo duomenų negaliu atskleisti be prokuroro leidimo“, – rėžė S.Gagas.

S.Gago teigimu, nebus pradedamas tyrimas dėl melagingo pranešimo.

„Melagingu pranešimą laikome tuomet, kai žmogus tendencingai teikia melagingą informaciją. Visi mes esame skirtingi asmenys ir tam tikrus dalykus skirtingai suprantame. Šiuo atveju mes neįžvelgiame, kad tai buvo melagingas pranešimas. Neturime duomenų tai galinčių patvirtinti. Atsiradus daugiau naujų duomenų, galbūt būtų galima svarstyti apie tokį atvejį, bet šiuo metu neturime tokių duomenų“, – kalbėjo S.Gagas.

Jis patvirtino, kad įvykiui aiškintis buvo mestos maksimalios policijos pajėgos ir dėkojo pareigūnams, kurie dvi paras analizavo informaciją ir sunkiai dirbo. S.Gagas neskaičiavo, kiek šios „pratybos“ kainavo, kiek pareigūnų išvis dirbo.

„Pratybos tikrai buvo geros“, – sakė jis.

Ketvirtadienį 15min apie savo vienuolikmečio sūnaus matytą įvykį Karoliniškėse pasakojusi vilnietė Jovita penktadienį policijos praneštos naujienos, kad jokio pagrobimo nebuvo, komentuoti nepanoro.

15min primena, kad teisėsaugą ant kojų sukėlė trečiadienį apie 19 val. gautas pranešimas dėl pagrobtos 11-12 metų mergaitės.

Apie pagrobimą pranešė 3 berniukai, žaidę netoliese, kai išgirdo pagalbos šauksmą. Jie esą matė, kaip vyrai mergaitei užklijuoja burną lipnia juosta ir įgrūda į sidabrinį automobilį su geltonais numeriais. Pradėta spėlioti, kad tai galėjo būti Didžiojoje Britanijoje arba Nyderlanduose registruota transporto priemonė, o galbūt paprastas taksi automobilis.

Sekant karštais pėdsakais, siūlo galo užčiuopti nepavyko. Gausios pareigūnų pajėgos stabdė mieste automobilius, tačiau nieko įtartino nerado. Informuoti pasieniečiai, tačiau ir jie nepastebėjo įtartinų iš šalies išvažiuojančių transporto priemonių.

Ketvirtadienį policija intensyviai tikrino atokesnes Karoliniškių vietas: gausios Viešojo saugumo tarnybos pajėgos „iššukavo“ visą Pasakų parką. Vilniaus apskrities policijos vado Sauliaus Gago teigimu, tam tikri daiktai rasti, bet ar jie išties susiję su galbūt padarytu nusikaltimu – neaišku.

VIDEO: Pareigūnai ieško įkalčių Karoliniškių Pasakų parke

Ketvirtadienį spaudos konferencijoje S.Gagas parodė vaikino fotorobotą. Pažymėta, kad šis vyras nėra įtariamasis, bet, liudininkų teigimu, gali turėti reikšmingos informacijos. Penktadienį nepaaiškėjo, ar šis vyriškis atsirado.

VIDEO: Policija paskelbė naujausią informaciją apie galimai Vilniuje pagrobtą mergaitę

Vilniaus miesto savivaldybės pastangomis išsiaiškinta, kad dar prieš pagrobimą buvo paskelbta dviejų 15 amžiaus merginų paieška, pradingusių iš globos namų. Viena paauglė netrukus atsirado, kita oficialiai vis dar dingusi.

Pasirodė ir gausybė spėlionių, gandų, netgi sąmokslo teorijų. Vienas iš tokių, esą liudininkas matė, kaip mergaitė Lenkijoje perkeliama iš vieno automobilio į kitą. 15min išsiaiškino, kad tai – visiškas melas.

Dar viena plačiai aptarinėjama kone fantastinė versija: neva sujudimas galėjo būti sąmoningai surežisuotas, siekiant nukreipti visuomenės ir žiniasklaidos dėmesį nuo pastarųjų aktualijų aplinkosaugos srityje ar kitų valstybinės reikšmės problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius