Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 09 /15:30

Įtariamojo tėvų žmogžudyste būklė nepakito: posėdis dėl jo suėmimo vyko ligoninėje

Vilniaus rajone dvigubu nužudymu įtariamą vyrą laikyti nelaisvėje teisėtai galima tik 48 valandas. Antradienį pareigūnams maksimaliam terminui suimti įtariamąjį prašyti teko psichiatrinėje ligoninėje.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip 15min informuoja Vilniaus miesto apylinkės teismas, prokuroro prašymas buvo patenkintas – teismas leido 3 mėnesiams suimti įtariamą žudiką R.Š.

„Teismas konstatavo, kad prokuroro nurodytais duomenimis yra pagrindas manyti, jog R.Š. gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo bei daryti naujas nusikalstamas veikas“, – teigiame teismo pranešime.

Pirminėje bylos medžiagoje užfiksuota, kad gegužės 8 d. apie 10 val. 40 min. Vilniaus rajone, Karužiškių viensodyje, savo namuose, rasti nužudytų moters (gim. 1945 m.) ir vyro (gim. 1935 m.) kūnai su daugybiniais sužalojimais galvose.

Įtariamasis sūnus (gim. 1983 m.) sulaikytas ir uždarytas į Respublikinę Vilniaus psichiatrijos ligoninę.

Paprastai sulaikyti įtariamieji atsiduria policijos areštinėje, tačiau šiuo atveju 34 metų vyras elgėsi taip neadekvačiai, kad padėti jam galėjo tiktai medikai.

Vilniaus apygardos prokuratūroje 15min sužinojo, kad antradienį Vilniaus psichiatrijos ligoninėje, esančioje sostinės Naujosios Vilnios rajone, buvo rengiamas išvažiuojamasis posėdis. Specialistų vertinimu, tiek pagal įtariamojo sveikatos būklę, tiek saugumo sumetimais vyras negalėjo būti vežamas į teismo rūmus – jam pačiam ir kitiems buvo geriausia, jog visi formalumai buvo sprendžiami gydymo įstaigoje.

Rengiant išvažiuojamąjį posėdį, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjui, Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorui ir valstybės skiriamam advokatui teko susirinkti psichiatrijos ligoninės patalpose.

„Šis atvejis yra toks, kai sulaikytajam reikia suteikti būtinas gydymo paslaugas. Jei teismas duos sankciją – įtariamasis galės būti perkeltas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę, kur jam toliau bus teikiamos tos medicininės paslaugos“, – 15min paaiškino šį rezonansinį ikiteisminį tyrimą organizuojantis prokuroras Liutauras Rudzevičius.

Pareigūnai turi teisę motyvuoti prašymą skirti griežčiausią kardomąją priemonę trimis pagrindais ir sąlygomis.

1. Įtariamasis gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo;

2. Asmuo gali trukdyti procesui;

3. Paliktas laisvėje, įtariamasis gali daryti naujus sunkius arba labai sunkius nusikaltimus.

15min šaltinių teigimu, įtariamojo psichikos būsena per pastarąją parą iš esmės nepasikeitė.

Kaip skelbta išvakarėse, per jo sulaikymą nusikaltimo vietoje iškart pastebėta, kad vyriškis neadekvatus. Jis šoko, angliškai dainavo, kalbėjo nerišliai, buvo pusnuogis ir nesugebantis net elementariai savimi pasirūpinti.

Pasak prokuroro L.Rudzevičiaus išsprendus klausimą dėl kardomosios priemonės skyrimo, tolimesnis veiksmas bus psichiatrinės ekspertizės organizavimas. Teisti asmenį galima tik tuo atveju, jei ekspertai patvirtina, kad jis nusikaltimo padarymo metu suvokė savo veiksmus ir gali būti už juos atsakingas.

Priešingu atveju teismas tik turi teisę taikyti asmeniui priverčiamąsias medicinines priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius