-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozas Edvardas Petraitis lengviau atsikvėpė – teismas neiškrausto jo iš 8,5 mln. litų vertės apartamentų

Vilniaus apygardos teismas atmetė Anderso Bjerggaardo ieškinį civilinėje byloje, kurioje milijonierius iš Danijos prabangaus buto sostinės Gedimino prospekte pirkimo-pardavimo sutartį reikalavo pripažinti negaliojančia.
Andersas Bjerggaardas
Ieškovas A.Bjerggaardas kol kas teisme nieko nepešė. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Milijonieriui iš Danijos A.Bjerggaardui bent kol kas nepavyko susigrąžinti iš garsiųjų Petraičių 8,5 milijono litų vertės apartamentų sostinės Gedimino prospekte.

Ilgiau nei dvejus metus šį civilinį ginčą narpliojęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Dainius Rinkevičius antradienį pagaliau paskelbė sprendimą. Jo esmė – ieškovas neįrodė, kad pirkimo-pardavimo sutartis pripažintina negaliojančia, todėl užsieniečio ieškinys besąlygiškai atmetamas.

Gedimino prospekto pradžioje, netoli Katedros aikštės esančio buto savininkė ir atsakovė šioje byloje buvo Juozo Petraičio žmona Giedra, o prieštaringos reputacijos verslininkas į procesą iš pradžių įtrauktas trečiuoju asmeniu, tačiau proceso metu irgi virto atsakovu.

15min.lt ne sykį pasakojo apie šią bylą, kurioje Petraičiai tikino, kad už butą sutartą kainą pardavėjui sumokėjo. Danas aiškino, kad negavo nė cento.

Danas buvo viename name nusipirkęs net 4 atskirus butus, o per rekonstrukciją pavertė juos vienais erdviais apartamentais, kuriuos vėliau įsigijo Petraičiai.

Reikalaudamas buto pirkimo-pardavimo sutartį pripažinti negaliojančia, užsienietis kreipėsi į teismą.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Juozas Edvardas Petraitis
Juozas Edvardas Petraitis

„Jei paklaustumėte jo psichiatrės, ji pasakytų, kad jis yra nepaprastai pavojingas žmogus. Jis yra sergantis melagis!“ – baigiamųjų kalbų metu varžovą apibūdino J.Petraitis, buvusį partnerį anksčiau laikęs kone tikru savo šeimos nariu.

Buvęs kandidatas į Lietuvos prezidentus J.Petraitis kaskart primena, kad A.Bjerggaardas jo atžvilgiu yra pažėręs baisių kaltinimų. Anot dano, sykį J.Petraitis esą pagrasino pistoletu bei privertė pasirašyti ant tuščių lapų, iš kurių vėliau neva pagamino netikrą vekselį bei ėmė reikalauti 1,8 mln. litų skolos. Danas teisinosi anksčiau bijojęs skųstis Lietuvos pareigūnams, nes J.Petraitis esą jį įtikino esąs šešėlinis šios šalies prezidentas, valdantis visas struktūras.

„Ponas Bjerggaardas meluoja ir nuolat meluoja“, – yra sakęs J.Petraitis.

15min.lt primena, jog tas pats Vilniaus apygardos teismas nagrinėja ir baudžiamąją bylą, kurioje Australijoje gimęs sostinės milijonierius yra kaltinamas dėl kontrabandos, netikro didelės vertės vertybinio popieriaus pagaminimo ir realizavimo.

Prieštaringos reputacijos verslininkas įtariamas kontrabanda iš Lietuvos išgabenęs XVI a. medinę antikvarinę skulptūrą „Prisikėlęs Kristus“, anksčiau priklausiusią kunigui R.Mikutavičiui ir įvertintą ketvirčiu milijono litų.

Šiandienį teismo sprendimą civilinėje byloje danas A.Bjerggaardas turi teisę per mėnesį apskųsti aukštesnės instancijos Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius