Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurbarko dramos aktualijos: įtariamam prievartautojui – daugiau laisvės, bet sunkesni kaltinimai

Lietuvą sukrėtęs išpuolis prieš 17-metę, kuri buvo sumušta ir išprievartauta, ir toliau kelia aistras. Nukentėjusiuosius piktina, kad įtariamasis ne tik nelaikomas suimtas, bet ir paleistas į laisvę be apykojės. Kita vertus, prokuratūra ketina šiek tiek pasunkinti jam kaltinimus: pasikėsinimą prievartauti perkvalifikuoti į realiai įvykdytą seksualinę prievartą, rašo lrytas.lt.
Nuteistųjų dėvima apykojė
Asociatyvi iliustracija: apykojė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teisėsauga įtakingų Jurbarko krašto politikų sūnui artimiausiu metu planuoja pareikšti įtarimus ne tik dėl paauglės sumušimo, bet ir išprievartavimo.

Šiomis dienomis papildomai pradėtas tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 3 dalį („Nepilnamečio seksualinis prievartavimas“) – jau ne dėl pasikėsinimo, o dėl įvykdyto nusikaltimo.

Taip pat portalą lrytas.lt pasiekė žinios, kad žiauriu nusikaltimu įtariamas mišrių kovos menų turnyrų prizininkas grasino ne tik aukai, bet ir kitiems vakarėlyje dalyvavusiems moksleiviams.

Žiauriu nusikaltimu įtariamas mišrių kovos menų turnyrų prizininkas grasino ne tik aukai, bet ir kitiems vakarėlyje dalyvavusiems moksleiviams.

Primenama, kad nukentėjusi paauglė buvo žiauriai sumušta. Sulaužytu žandikauliu ir žaizdomis nusėtu veidu ji rasta kraujo klane kaimo turizmo sodyboje, kurioje gegužės pabaigoje vyko vyresnių klasių moksleivių šventė.

Įtariamasis po nusikaltimo buvo sulaikytas, bet ilgam nesuimtas. Iš pradžių teismas patenkino prokurorų prašymą dėl elektroninės apykojės, tačiau po dviejų mėnesių Tauragės teisėja Loreta Bajorinienė nusprendė šios intensyvios priežiūros priemonės nebetęsti – esą visi neatidėliotini tyrimo veiksmai jau atlikti. Šis sprendimas, pateikus apeliaciją, dar gali būti peržiūrėtas.

Vaikinas mokosi, gyvena su tėvais, nesprunka

Sprendimas dėl kardomųjų priemonių šiam įtariamajam buvo smulkiau motyvuotas Tauragės apylinkės teismo teisėjo padėjėjo ir atstovo ryšiams su visuomene Mindaugo Radvilos pirmadienį viešintame pranešime.

Būtent liepos 29 d. Tauragės apylinkės teismas paskelbė nutartį pagal prokurorės pareiškimą dėl kardomosios priemonės – intensyvios priežiūros pratęsimo jurbarkiškiui, kuris įtariamas pasikėsinimu išžaginti nepilnametę.

Teismas susipažinęs su ikiteisminio tyrimo medžiaga nustatė, kad yra atlikti visi neatidėliotini ikiteisminio tyrimo veiksmai, dėl kurių anksčiau buvo taikyta minėtoji kardomoji priemonė. Be to, teismas atkreipė dėmesį, kad jaunuoliui paskirtos kitos dvi švelnesnės kardomosios priemonės. Vaikinas mokosi, gyvena su tėvais, yra jų išlaikomas, kviečiamas atvyksta pas ikiteisminio tyrimo pareigūnus bei dalyvauja atliekamuose ikiteisminio tyrimo veiksmuose, todėl nėra pagrindo manyti, kad jis ateityje trukdys ikiteisminiam tyrimui.

Nutartis per 7 dienas gali būti skundžiama Klaipėdos apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius