Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką teismas nutarė Ūso byloje prieš Kedį? (atnaujinta 16.20 val.)

Ketvirtadienį Vilniaus 3-iajame apylinkės teisme paskelbta, kad prokuratūra stos ginti Andriaus Ūso byloje dėl šmeižto.
Andrius Ūsas
Andrius Ūsas / Iliustr. iš YouTube

Teisėsauga iš lėto stumia į priekį garsiosios pedofilijos istorijos reikalus.

Trečiadienį generalinis prokuroras informavo prezidentę, kad vadinamoji pedofilijos baudžiamoji byla parengta ir bus perduota į teismą. Nors ir yra įtariamasis, šią žinią A.Ūsas vakar priėmė itin emocingai: „Esu patenkintas tokiu sprendimu, kad  pagaliau visas šitas mėšlas pasibaigė."

Ketvirtadienį džiūgios naujienos A.Ūsas sulaukė ir iš Vilniaus 3-iojo apylinkės teismo, nagrinėjančio jo paties iškeltą privataus kaltinimo bylą Drąsiui Kedžiui dėl šmeižto. Valstybės saugomas ieškovas šioje byloje pasiekė, kad jo interesus gintų prokuratūros atstovai, kurie rūpinasi ir pagrindine baudžiamąja byla.

„Privataus kaltinimo baudžiamąją bylą pagal Andriaus Ūso skundą prieš Drąsių Kedį nutraukti ir bylos medžiagą perduoti Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorui“, – teismo nutartį paskelbė teisėja Aldona Tumelionytė.

Teisėja taip pat minėjo, jog ši nutartis per nustatytą laiką gali būti skundžiama aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui.

Bylą prašęs perduoti A.Ūsas skundo, reikia manyti, neteiks, o D.Kedys taip pat vargu ar pasinaudos šia teise. Mat anksčiau jam atstovavęs advokatas Aidas Venckus prieš kurį laiką atsisakė tai daryti.

Įtariamasis A.Ūsas viliasi būti išteisintas dėl kaltinimų pedofilija, o tuo pačiu triumfuoti įrodžius, jog D.Kedys paprasčiausiai jį šmeižė.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, atrodė, jo ši privataus kaltinimo byla bus numarinta, nes posėdžių nelankydavo nei ieškomasis D.Kedys, nei pats A.Ūsas. Tačiau prieš porą savaičių netikėtai surengtas slaptas posėdis, kurio metu A.Ūsas ne tik nesėkmingai mėgino nušalinti teisėją, bet ir ėmė siekti, kad jo interesus gintų prokuratūra.

Asmeniškai A.Ūsas ketvirtadienį neatvyko išklausyti jam palankios viešai skelbiamos nutarties, tai jam ir nebuvo privaloma.

Beje, D.Kedį Drąsučiu, o ne Drąsiumi anksčiau vadinusi teisėja A.Tumelionytė šiandien skaitydama nutartį apskritai suklydo ištardama atsakovo vardą – pavadino jį Dariumi.

Savaip D.Kedį neseniai užmaskavo ir jo ieškantys policininkai: išplatintos skaitmeniniu būdu modifikuotos nuotraukos, kaip garsusis kovotojas su pedofilais galėtų atrodyti šiandien.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius