Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaltę neigiantis nigerietis Jeremiah Ajisope'as išgirdo karčią tiesą – merginai jis trenkė tyčia

Muštynių sukėlimu viename Kauno naktinių klubų įtariamas Nigerijos pilietis Jeremiah Ajisope'as turės susitaikyti su jo laukiančia atsakomybe – per incidentą nukentėjusios studentės iš Švedijos, jos draugės ir kitų liudininkų parodymai bei vaizdo įrašas neleidžia abejoti: vaikinas tyčia trenkė merginai į veidą. O susistumdymas su apsaugos darbuotojais kilo dėl to, kad net po to jis nenorėjo išeiti iš naktinio klubo.
Kaune gyvenantis nigerietis Jeremiah Ajisope
Kaune gyvenantis nigerietis Jeremiah Ajisope / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min.lt jau rašė apie tai, kad birželio 6-ąją paryčiais naktiniame klube „Bacement coctail bar“ kilo muštynės, per kurias nukentėjo Kaune studijuojantys Švedijos ir Nigerijos piliečiai. Įtarimai dėl to pareikšti ketvirtus metus Aleksandro Stulginskio universitete besimokančiam nigeriečiui J.Ajisope'ei. 

Jaunas vyras įtariamas viešosios tvarkos pažeidimu. Ikiteisminio tyrimo medžiagoje nurodoma, kad tą vakarą klube jis trenkė ten su draugais buvusiai švedei, kuri taip pat mokėsi vienoje iš miesto aukštųjų mokyklų. Pagal studijų mainų programą į Lietuvą atvykusi mergina tą vakarą klube šventė mokslų pabaigą – netrukus ji ketina grįžti į savo gimtinę.

Teigiama, kad nigerietis bare sutiktai nepažįstamajai siūlė eiti su juo pasimylėti. 

Tačiau iš Kauno ji išsiveš ne pačius gražiausius įspūdžius: birželio 6-ąją apie 4 val. klube išvaizdžią merginą ėmė užkabinėti J.Ajisope'as.

Kaip teigė įvykį tirianti Kauno miesto apylinkės prokuratūros Trečiojo nusikalstamų veikų skyriaus prokurorė Kristina Mockienė, nigerietis bare sutiktai nepažįstamajai siūlė eiti su juo pasimylėti.

„Iš jos pačios, kartu buvusios draugės (ji, beje, klube ne kartą stojo tarp švedės ir nigeriečio – kad tik jis atstotų nuo merginos) pasakojimų matyti, kad sulaukęs neigiamo atsakymo J.Ajisope'as studentės nepaliko ramybėje. Tai pamatę apsaugos darbuotojai išvedė vaikiną į lauką.

Tačiau po kelių minučių jis sugrįžo ir prasibrovęs pro žmones pasiekė prie baro tebebuvusią švedę bei trenkė jai į veidą. Visa tai užfiksavo klube esančios stebėjimo kameros. Tad sakyti, jog merginai trenkė netyčia, nesąmoningai, jis tikrai negali, nes tai – melas“, – kalbėjo prokurorė.

Po smūgio merginai apsaugos darbuotojas vėl bandė išvesti į lauką rankų nevaldantį klubo svečią. Pasak prokurorės, vaizdo įraše matyti, kaip nigerietis priešinasi. Prasidėjo apsistumdymas – padėti draugui suskubo kartu buvę jo bičiuliai, o prie apsaugos darbuotojo prisijungė jo kolegos.

„Jie tikrai bandė išvesti visą kompaniją į lauką. Tačiau greitai to padaryti nepavyko. Dėl to ir atsirado nigeriečio sužalojimai, dėl kurių jis kreipėsi į medikus“, – sakė prokurorė K.Mockienė.

Po konflikto klube buvo kviečiami medikai
Po konflikto klube buvo kviečiami medikai. Jų pagalbos
prireikė muštynių sukėlimu įtariamam J.Ajisope'ei.

Ketvirtadienį J.Ajisope'ei oficialiai pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 284 straipsnio 1-ąją dalį. Nigerietis įtariamas viešosios tvarkos pažeidimu. Už šį nusikaltimą gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, areštas, arba atėmimas iki dviejų metų.

Jis dar kartą apklaustas ir dabartinė jo versija truputį skiriasi nuo anksčiau pateiktos, kada jis teigė nieko neprisimenantis ir pareigūnus bei apsaugos darbuotojus kaltino rasizmu.

Šįkart pareigūnams J.Ajisope'as aiškino, kad sumaišė merginas ir galvojo, kad bendrauja bei kviečia į namus ne nepažįstamąją, bet savo merginą – su ja buvo atėjęs į klubą, tačiau susipyko. Suklysti jis esą galėjo dėl to, kad buvo išgėręs (iš karto po įvykio jam nustatytas lengvas girtumas, – aut. past.), be to, incidento metu buvo be akinių, kuriuos turi nešioti dėl trumparegystės.

Buvusi mergina: „Jis tikrai nėra smurtautojas“

15min.lt pavyko susisiekti su birželio 6-osios vakarą su J.Ajisope naktiniame klube buvusia jo mergina. Savo vardo nenorėjusi skelbti kaunietė sakė, jog negali pasakyti, kas nutiko klube – namo ji išėjo anksčiau, nei įvyko muštynės.

Per tą laiką, kiek pažįstu, nesu nė karto pajutusi, kad jis galėtų naudoti smurtą prieš mane ar kitą asmenį.

„Kas nutiko klube, galiu tik spėti. Nebuvau ten. Tačiau man sunku patikėti, kad jis (J.Ajisope'as, – aut. past.) galėjo trenkti merginai ir dar sukelti muštynes. Jis geras žmogus, tikrai ne smurtautojas.

Per tą laiką, kiek pažįstu, nesu nė karto pajutusi, kad jis galėtų naudoti smurtą prieš mane ar kitą asmenį“, – kalbėjo buvusi užsieniečio draugė. J.Ajisope'ę ji pažįsta trejus metus. Artimesni santykiai tęsėsi keletą mėnesių.

Ji neslėpė, kad J.Ajisope'as norėjo tęsti draugystę. Tačiau mergina apsisprendė išsiskirti. Ar muštynės buvo lemiamas taškas poros istorijoje? Mergina tikina, kad ne – tai esą jau buvo nuspręsta anksčiau. Tačiau birželio 6-osios vakarą prie klubo jie dėl to dar kartą buvo susiginčiję.

Paklausta, ar yra tekę matyti draugą išgėrusį, kaunietė aiškino, kad jis alkoholį vartodavo retai, tik „per šventes“. Muštynių vakaras, matyt, buvo viena iš tų retų progų, kai nigerietis apsvaigo. „Tokį jį mačiau gal net pirmą kartą“, – sakė buvusi jo draugė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Klubas kuriame kilo incidentas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Klubas kuriame kilo incidentas

Bylą parengs skubos tvarka

Šiuo metu J.Ajisope'ei skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Dėl to, jog įtariamasis – užsienietis, bylą ketinama išnagrinėti skubos tvarka ir jau kitą savaitę kreiptis į teismą dėl bausmės paskyrimo.

Ketvirtadienį policijoje lankęsis J.Ajisope'as prašė galimybės susitikti ir atsiprašyti nukentėjusios švedės. Šis jo žingsnis rodo, jog vaikinas gailisi. 

Tačiau savo kaltę vis dėlto neigia. Galbūt nuomonę pakeisti jį privers pamatytas įrašas, kurį užfiksavo klube esančios stebėjimo kameros. Kol kas jis atkakliai tvirtina iš lemtingos nakties mažai ką prisimenantis ir daugiausia remiasi draugų pasakojimais.

Kaune ketvirtus metus gyvenantis nigerietis anksčiau yra gavęs administracinę nuobaudą už sukeltą eismo įvykį. Prokurorės K.Mockienės teigimu, kokia bus bausmė šį kartą, spręs teismas. „Tačiau greičiausiai tai bus lengviausia – laisvės apribojimo bausmė“, – sakė prokurorė.

Klubui – neigiama reklama

Vienas iš naktinio klubo „Bacement coctail bar“ savininkų Tomas Granskas apgailestavo, jog tokie įvykiai žiniasklaidoje nušviečiami plačiau nei geros inciatyvos.

Mūsų klubą užsieniečiai – ir turistai, ir tie, kurie studijuoja Kaune, labai mėgsta. Todėl gaila, kad dabar prieš eidami pas mus jie dvejos: saugu čia ar ne.

„Mūsų klubą užsieniečiai – ir turistai, ir tie, kurie studijuoja Kaune, labai mėgsta. Pats nigerietis (J.Ajisope'as – aut. past.) socialiniame tinkle mums rašė, kad yra nuolatinis klientas – lankosi klube dvejus metus. Stengiamės sukurti saugią ir patrauklią vietą visiems, taip pat ir miesto svečiams.

Mokslo metų sezoną du kartus per savaitę vykdavo teminiai vakarai, kurie būdavo skirti būtent „Erasmus“ ir per kitas mainų programas į Kauną studijuoti atvykusiam jaunimui. Todėl labai gaila, kad dabar prieš eidami į klubą jie dvejos, saugu ten, ar ne“, – kalbėjo pašnekovas.

Jis užtikrino, kad apsaugos darbuotojai tą vakarą nepažeidė jokių taisyklių, tad negali būti kaltinami nei dėl muštynių, nei dėl neva rasistinio požiūrio į incidente dalyvavusį tamsiaodį bei jo draugus. 

VIDEO: Muštynių sukėlimu naktiniame klube Kaune įtariamas nigerietis tikina esantis nekaltas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius