-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kariuomenės atstovai apie policijai įkliuvusį neblaivų karo policininką: jei kaltas, nuolaidų jam nebus daroma

Tuo metu, kai vidaus reikalų ministras svaidosi žaibais ir grasina atleidimais iš darbo visiems neblaiviems prie vairo įkliuvusiems pareigūnams, Lietuvos kariuomenės atstovai teigia, kad visų pirma bus atliktas tyrimas ir tik tada bus sprendžiama dėl karo policininko, kuris neblaivus vairavo automobilį, likimo.
Karo policija
Karo policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip teigia Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Skomantas Povilionis, jei paaiškės, kad penktadienį Klaipėdoje į avariją patekęs ir policijai įkliuvęs karo policininkas iš tiesų automobilį vairavo neblaivus, nuolaidų jam neturėtų būti daroma.

„Tai yra principinė kariuomenės vadovybės pozicija. Automobilio vairavimas esant neblaiviam, turi būti vertinamas labai griežtai“, – teigia kpt. S.Povilionis.

Priminsime, kad penktadienį apie 19 val. uostamiestyje, Naujojo Uosto g. ir Gegužės g. sankryžoje, nuosavas automobilis „VW Passat“ (su įjungtais mėlynos spalvos švyturėliais, be leidimo), vairuojamas ne tarnybos metu neuniformuoto neblaivaus (2,46 prom. alkoholio) Karo policijos apsaugos patrulio D.Č. (gim. 1982 m.), persirikiuodamas iš pirmos eismo juostos į antrą, kliudė šia juosta važiavusį nuosavą automobilį BMW 523, vairuojamą ne tarnybos metu neuniformuoto blaivaus Klaipėdos aps. VPK Patrulių rinktinės patrulio M.M. (gim. 1989 m.).

Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo.

Kariuomenės vado atstovas spaudai teigia, kad kariuomenė iš policijos kol kas laukia oficialios informacijos.

„Gavus oficialią informaciją, automatiškai bus pradėtas tarnybinis patikrinimas. Per jį turėtų būti nustatyta, ar savo veiksmais karo policininkas nepažemino kario vardo. Priklausomai nuo tyrimo rezultatų, jam gali būti taikoma drausminė atsakomybė. Tačiau noriu pabrėžti, kad kariuomenės vadovybė jau ne kartą yra išsakiusi savo poziciją, kad įstatymus pažeidinėjantiems žmonėms kariuomenėje ne vieta“, – teigia kpt. S.Povilionis.

Kol kariuomenė iš policijos nėra gavusi oficialios informacijos, kariuomenės vado atstovas spaudai nepanoro spėlioti, kokius švyturėlius savo automobilyje buvo įsijungęs karo policininkas. S.Povilionis pabrėžė, kad karo policijoje naudojami švyturėliai yra stacionariai pritvirtinti prie tarnybinių automobilių stogų, todėl mažai tikimybės, kad neblaivus važinėdamas Klaipėdos gatvėmis pareigūnas naudojosi kariuomenės inventoriumi.

S.Povilionis taip pat teigia, kad magnetinių (tvirtinamų prie stogo) švyturėlių karo policija nenaudoja.

Per savaitgalį įkliuvo penki pareigūnai

Kaip jau buvo skelbta, praėjusį savaitgalį neblaivūs prie vairo įkliuvo penki pareigūnai. Be jau minėto karo policininko, garsiai nuskambėjo ir vieno pasieniečio bei trijų policininkų nuotykiai šalies keliuose.

Penktadienį apie 18.10 val. Varėnoje, Savanorių g., sulaikytas nuosavas automobilis „Mazda Xedos 6“, kurį vairavo ne tarnybos metu neuniformuotas neblaivus (1,2 prom. alkoholio) Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie VRM Varėnos rinktinės Sargybų skyriaus specialistas A.B. (gim. 1970 m.).

Šeštadienį apie 17.30 val. Alytuje, Merkinės g., netoli namo Nr.31, automobilis „VW Golf“, priklausantis alytiškiui G.J. (gim. 1964 m.), gyvenančiam Likiškėlių g., užvažiavo ant šaligatvio, nulaužė kelio ženklą (kelio ženklas Nr. 203 „Sankryža su pagrindiniu keliu“) ir apgadino vandens hidrantą.

Automobilis iš eismo įvykio vietos pasišalino.

Tačiau jau po dešimties minučių, apie 17.40 val., tas pats golfas buvo sustabdytas Vilniaus gatvėje. Tikriausiai tėvui priklausančią transporto priemonę vairavo M.J. (gim. 1989 m.), gyvenantis irgi Likiškėlių gatvėje.

Įtariamasis kelių erelis dirba Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate, Patrulių rinktinės, 3-čio būrio patruliu. Automobilį Alytuje jis vairavo ne tarnybos metu, uniformos nedėvėjo.

Pareigūnas buvo neblaivus (2,21 promilės alkoholio).

Šeštadienį apie 23 val. 40 min. Molėtų rajone, kelio Vilnius–Utena 51-ajame kilometre, automobilis BMW 525, vairuojamas neblaivaus (1,90 prom. alkoholio) T.M. (gim. 1978 m.), atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiuojantį automobilį „Toyota Corolla“, vairuojamą Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės 1-osios kuopos 1-ojo būrio vyriausiojo patrulio A.G. (gim. 1969 m.).

Po susidūrimo policininko automobilis „Toyota Corolla“ išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su atvažiuojančiu automobiliu „Subaru Forester“, vairuojamu G.S. (gim. 1971 m.).

Sostinės kelių policininkas į avariją pakliuvo ne tarnybos metu, tačiau kažkodėl buvo uniformuotas. Angelas sargas kategoriškai atsisakė blaivumo patikrinimo procedūros.

Galiausiai sekmadienį apie 16.18 val. Vilniuje, Žirmūnų g., ties 87-tu pastatu, automobilis „BMW 318“, vairuojamas ne tarnybos metu neuniformuoto (pasitikrinti blaivumą atsisakė) Vilniaus apskrities VPK Vilniaus m. 1 PK Prevencijos skyriaus tyrėjo D.K. (gim. 1975 m.), partrenkė ir sužalojo nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusią šešiolikmetę.

Nukentėjusi nepilnametė dėl galvos sumušimo, kojos šeivikaulio lūžio ir rankos nubrozdinimo gydoma ambulatoriškai.

Automobilį „BMW 318“ vairavęs pareigūnas D.K. uždarytas į areštinę.

Vidaus reikalų ministras žada daugiau netikėtų patikrinimų

Pirmadienį iš pat ryto vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis dėl šių incidentų sukvietė ministerijai pavaldžių įstaigų vadovus.

„Atsakingai pareiškiu, kad tokie pažeidimai yra netoleruojami ir nebus toleruojami ateityje. Prasižengusiems vidaus tarnybos sistemos pareigūnams bus taikomos ne tik įstatymais numatytos sankcijos už eismo įvykį – jie visi bus atleisti už pareigūno vardo pažeminimą ir be socialinių garantijų“, – ministro R.Palaičio žodžius perdavė Vidaus reikalų ministerijos Protokolo ir viešųjų ryšių skyrius..

Viena iš priemonių, galinčių padėti geriau kontroliuoti situaciją, pasak ministro, yra neplaniniai patikrinimai.

„Tokie patikrinimai turėtų būti atliekami dar dažniau. Jie išties yra efektyvūs – lyginant su 2009 m., atvejų, kuomet pareigūnai buvo pagauti vairuojantys neblaivūs, sumažėjo beveik dvigubai“, – pastebėjo ministras R.Palaitis.

Policijos departamentas pernai metų kovo mėn. sukūrė darbo grupę, tikrinančią, kaip policijos pareigūnai – tiek darbo tiek nedarbo metu – vairuoja transporto priemones. Vidutiniškai per savaitę atliekamas vienas patikrinimas, iki šiol patikrinta per 200 transporto priemonių, apie 160 jų – ne darbo metu, rašoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius