Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno picerijoje nacių uniformą vilkėjęs Audrius Šeškanas teismui aiškino norėjęs tik nesužvarbti rūkydamas

Kauno apylinkės teisme antradienį turėjo būti nagrinėjama Audriaus Šeškano administracinė byla dėl nacistinės simbolikos demonstravimo viešoje vietoje. Londone dirbantis vyras posėdyje nedalyvavo, bet atsiuntė teismui laišką, kuriame pateikė savo įvykio versiją.
IMG_20140429_092356
A.Šeškano teismo posėdis Kauno apylinkės teisme

A.Šaškanas teigė dirbantis informacinių technologijų srityje ir darbdaviai nesuteikė jam galimybės atvykti į Lietuvoje vyksiantį teismo posėdį.

Lauke buvo vėsus oras, todėl išeidamas parūkyti apsirengdavau nacių karininko švarką.

Vyras laiške aiškino, kad į Lietuvą atvyksta ne dažnai, todėl viešnagės tėvynėje metu daug sustikinėja su draugais.

Kovo 30 d. jis buvo pakviestas į privatų teminį vakarėlį, kuriame vyko protų mūšis istorine tema. „Apie tai žinodamas iš anksto, Londone išsinuomojau nacių karininko švarką ir kepurę. Po vakarėlio keturiese užsukome į Senamiestyje esančią piceriją. Lauke buvo vėsus oras, todėl išeidamas parūkyti apsirengdavau nacių karininko švarką. Nekėliau triukšmo, neskelbiau jokių šūkių, specialiai nedemonstravau švarko, picerijos viduje jį nusivilkdavau ir pakabindavau ant kėdės atlošo“, – tvirtino jis.

A.Šeškanas toliau pateikė netikėtą versiją apie Kaune gyvenantį britą Richardą Schofieldą, kuris ir pakvietė policiją, pasipiktinęs viešai demonstruojačiu nacių atributiką vyru.

„Jis buvo panašus į benamį, paprašė manęs cigaretės ir dviejų litų. Daviau cigaretę ir pinigų. Paskui jis vėl paprašė dviejų litų. Atsakiau, kad pinigų jis daugiau negaus ir nuėjau į vidų. Tik po to supratau, kad jis mane bandė išvesti iš kantrybės, išprovokuoti, kad pasielgčiau agresyviai, bet aš tam nepasidaviau, ramiai atokiai sėdėjome picerijoje, po to atvyko policija“, – rašė A.Šeškanas.

Jis tikino, kad jei būtų žinojęs, kokias pasekmes sukels jo švarkas, būtų taip nepasielgęs ir dar kartą akcentavo, jog vilkėjęs nacių švarką tik dėl vėsaus oro, taip pat teigė apgailestaująs dėl šio įvykio.

A.Šeškanas paparašė teismo grąžinti policijos paimtą nacių švarką bei kepurę, nes šiuos daiktus turįs grąžinti nuomotojams Londone.

A.Šeškanas paparašė teismo grąžinti policijos paimtą nacių švarką bei kepurę, nes šiuos daiktus turįs grąžinti nuomotojams Londone. Vyras pridėjo ir angliškai nuomotojų surašytą dokumentą paie išnuomotus daiktus.

Taip pat A.Šeškanas prašė pakviesti į teismą dvi su juo picerijoje „Pjazz" buvusias merginas.

Teisėjas nusprendė, kad A.Šeškanas privalės dalyvauti kitame posėdyje, taip pat policija turės rasti nurodytas liudytojas, taip pat pakviesti liudyti picerijos darbuotojus, mačiusius įvykį. Pateiktas nuomotojų dokumentas apie išnuomotą nacių uniformą bus perduotas vertimų biurui išversti į lietuvių kalbą.

R.Schofieldas socialiniame tinklalapyje stebėjosi, kad niekas nereagavo į kavinėje sėdintį vyrą, vilkintį nacių uniforma. „Mane ir keletą praeivių jis pasveikino nacių saliutu. Kai paklausiau, ką jis išdarinėja, išgirdau atsakymą: „Ieškau žydų sudeginti“, – piktinosi užsienietis.

Nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR simbolikos, atributikos demonstravimas užtraukia baudą nuo 500 iki 1000 litų su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius