Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lašišas neteisėtai grobęs Žuvivaisos poskyrio vadovas Algirdas Budrys traukiasi iš pareigų

Nusikalstama veika valstybinėje lašišų veisykloje įtariamas Žuvivaisos skyriaus Žeimenos poskyrio vedėjas Algirdas Budrys traukiasi iš pareigų, rašoma trečiadienį paskelbtame Žemės ūkio ministerijos pranešime.
Algirdas Budrys
Algirdas Budrys / Kadrai iš Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos apsaugos inspektorių filmuotos medžiagos

Ministerijos pranešime rašoma, kad Žuvininkystės tarnyba apie pasitraukimą buvo informuota prieš keletą savaičių, tačiau pranešimas apie pasitraukimą iš pareigų paskelbtas tik trečiadienį.

15min pirmadienį paviešino informaciją, kad Žuvininkystės tarnybos darbuotojas Algirdas Budrys prieš metus buvo sulaikytas automobiliu vežantis paslėptas lašišų galvas. Tuo metu buvo draudžiama ne tik lašišų žvejyba, bet ir bet koks jų transportavimas.

Valdininkas atsipirko paprasta tarnybine nuobauda – papeikimu. 

Vėliau paviešinta vaizdo medžiaga, kurioje matyti, kaip A.Budrys įstaigoje, atsakingoje už lašišų gausinimą Lietuvoje, pats gaudo šias žuvis ir jas pasisavina. Už šį nusižengimą vadovas gavo papeikimą, tačiau tai užfiksavę ir apie tai pranešę pavaldiniai buvo priversti palikti darbą arba gavo drausmines nuobaudas.

Trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisija, susipažinusi su 15min publikacija ir vykdydama parlamentinę kontrolę, kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimų nusikalstamų veikų valstybinėje lašišų veisykloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius