Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 24 /17:24

​Lieplaukės bendruomenės pirmininkas Vytautas Rumbutis stos prieš teismą dėl 17-metės išžaginimo

Šių metų sausio 16-ąją Telšių rajono Lieplaukės bendruomenę sukrėtęs įvykis, kai vėlų vakarą šokių metu buvo išžaginta 17-metė, sulaukė atomazgos – Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai baigė tirti baudžiamąją bylą. 59-erių miestelio bendruomenės pirmininkas Vytautas Rumbutis stos prieš teismą.
Seksualinis priekabiavimas, prievarta
Seksualinis priekabiavimas, prievarta / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai įrodymų, pagrindžiančių įtariamojo kaltę, todėl jo nusikalstama veika kvalifikuota pagal LR Baudžiamojo kodekso 149 str. 1 d. ir 150 str. 1 d.

Byla perduota teisminiam nagrinėjimui, prieš teismą stosiančiam kaltinamajam gresia laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų, rašoma Telšių apskrities VPK atstovų penktadienio pavakarę paviešintame pranešime.

Bylos duomenimis, 17-metė pagyvenusio vyro seksualinę prievartą patyrė 2015 m. sausio 16-ąją.

Tą vakarą Lieplaukės bendruomenės namuose vyko diskoteka.

Neoficialiomis žiniomis, nukentėjusioji tądien šventė pusseserės gimtadienį, o vakare, jau būdama ganėtinai neblaivi, atvyko į šokius.

Galvodamas sveiku protu, nerandu pasiteisinimo dėl tos savo durnystės. Ką prisiveikiau, tą prisiveikiau, nenoriu daugiau nieko pasakoti. Atsakysiu už savo veiksmus prieš Dievą, žmones ir valstybę...

Vakarėlio įkarštyje šokėja „nulūžo“, todėl jos draugai nutempė ją ir paguldė pailsėti bendruomenės namų pagalbinėse patalpose.

Kaip tik tuo metu Lieplaukės bendruomenės pirmininkas V.Rumbutis kaitinosi tame pačiame pastate esančioje pirtyje. Vyriškis nutarė pažiūrėti, kaip vyksta diskoteka.

Manoma, kad pamatęs bėjėgiškos būklės nepilnametę, V.Rumbutis nesuvaldė pagundos ja pasinaudoti. Beje, kalbama, kad iki šio gašlaus užpuolimo nukentėjusioji nebuvo turėjusi lytinių santykių.

„Galvodamas sveiku protu, nerandu pasiteisinimo dėl tos savo durnystės. Ką prisiveikiau, tą prisiveikiau, nenoriu daugiau nieko pasakoti. Atsakysiu už savo veiksmus prieš Dievą, žmones ir valstybę“, – „Telšių Žinioms“ yra pasakęs V.Rumbutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius