Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos karinių oro pajėgų aviacijos bazėje rasti žmogaus kaulai

Liepos 4 dieną, apie 16 val. 40 min. Šiauliuose, Lakūnų gatvėje, Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų aviacijos bazės teritorijoje, vykdant statybos darbus, rasti žmogaus kaulai.
Žudynių vietoje atkasti Antrojo pasaulinio karo palaikai
Žudynių vietoje atkasti Antrojo pasaulinio karo palaikai. Asociatyvi nuotr. / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės viešųjų ryšių karininkė kapitonė Ieva Gulbinienė informavo, kad, vykdant statybos darbus, buvo rasti kaulai, panašūs į žmogaus.

Laikantis tvarkos, buvo iškviesta policija, o ši į pagalbą pasitelkė ekspertus.

Aiškinamasi, kada šie kaulai atsidūrė po žeme. Teigiama, kad kaulų sankaupa nėra didelė. Gali būti ir vieno žmogaus palaikai.

Prieš metus netoliese, vykdant Šiaulių industrinio parko kelio tiesimą, buvo rastos kelios kapavietės, kuriose buvo palaidoti Antrojo pasaulinio karo metu Šiauliuose kalinti žmonės.

Tuomet tragiškus laikus prisimenantys žmonės tyrėjams ir istorikams siuntė laiškus apie savo artimuosius, kurie ten galėjo atgulti.

Manoma, kad netoliese esančiose keliose duobėse guli ne tik vokiečių, bet ir Rusijos nukankintos aukos. Į vieną duobę galėjo būti sumesti politinių kalinių, žydų, partizanų ir eilinių kalinių kūnai.

Tuomet darbai nesustojo, tačiau ekspertai pasiūlė kapaviečių neardyti. Kapavietės buvo dalinai ištirtos ir vėl tvarkingai uždengtos.

Pagal žydų papročius, žmogaus palaikai yra nejudinami. LKOP karių manymu, rasti kaulai greičiausiai taip pat yra čia likę nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Netikėtas radinys gali trumpam pristabdyti statybas, kol bus išsiaiškinta, kaip derėtų elgtis su rastais palaikais. LKOP šioje vietoje stato bendrabutį, kuriame galės apsistoti oro policijos misiją atliekantys kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius