Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mėsos gaminių verslą nesąžiningai valdžiusiai šeimai skirtos piniginės baudos

Mėsos gaminių verslą nesąžiningai valdžiusiai trijų asmenų šeimai skirtos piniginės baudos – po 10 tūkst. eurų, trečiadienį pranešė prokuratūra.
Andrius Ufartas nuotr. Mėsos gaminiai (asociatyvinė nuotr.)
Asociatyvi iliustracija

Teismas tenkino Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorės pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir tris šeimos verslą valdžiusius asmenis pripažino kaltais dėl apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo bei turto pasisavinimo.

Priimtu baudžiamuoju įsakymu baudos skirtos dviem broliams ir jų mamai, atlyginusiems valstybei padarytą žalą.

Į teisėsaugos pareigūnų akiratį tauragiškių šeima, valdanti vieną Tauragės rajone registruotą mėsos gaminių gamyba bei jų prekyba užsiimančią įmonę, pateko dėl 2018-2019 metais vykdytos bendrovės ūkinės-finansinės veiklos.

Pasak prokuratūros, remiantis surinktų duomenų visuma, giminaičiai neapskaitė dalies už įvairių mėsos gaminių pardavimą gautų lėšų. Skaičiuojama, kad nuo 2018 metų iki 2019 metų liepos į įmonės apskaitą nebuvo įtraukta beveik 168 tūkst. eurų, gautų už minėtų gaminių pardavimą.

Turimais duomenimis, dalis bendrovės produkciją Klaipėdos, Kretingos, Tauragės, Šiaulių bei kitų Lietuvos miestų turguose, kioskuose ir paviljonuose pardavinėję asmenys oficialiai nebuvo įdarbinti tauragiškių įmonėje, o su jais buvo atsiskaitoma minėtomis neapskaitytomis lėšomis.

11 oficialiai neįdarbintų ir mėsos produkciją įvairiose šalies miestuose pardavinėjusių asmenų atžvilgiu buvo pradėti atskiri ikiteisminiai tyrimai dėl padėjimo apgaulingai organizuoti buhalterinę apskaitą. Visi minėti asmenys sulaukė teisinės atsakomybės.

Taip pat nustatyta, kad iš šių pinigų daliai įmonėje įdarbintų asmenų buvo mokamas atlyginimas vokeliuose. Be to, tyrimo metu gauta duomenų, kad dalį – daugiau nei 73 tūkst. eurų – už parduotus mėsos gaminius gautų pinigų asmenys pasisavino.

Tyrimo metu atlikus kratas iš verslininkų buvo paimta beveik 115 tūkst. eurų grynųjų pinigų.

Kadangi byloje buvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltinimus, o bendrovės vadovai pripažino savo kaltę, šie pinigai buvo solidariai pervesti Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos pareikštiems civiliniams ieškiniams, kurių bendra suma beveik 105 tūkst. eurų – atlyginti. Visi trys šeimos nariai taip pat įsipareigojo per dvejus metus atlyginti bendrovei padarytą žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius