Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miegoti trukdžiusią 7 savaičių dukrelę uždaužę sugyventiniai teisėjų malonės neišprašė

Po šiandieninio Lietuvos apeliacinio teismo verdikto įsiteisėjo žmogžudžių porai paskelbtas nuosprendis: Gintarė Leščiauskaitė-Pliuškienė kalės 14, o jos buvęs mylimasis Dominykas Jurgutis už grotų praleis net 17 metų.
Kūdikis
Kūdikis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Spardę, purtę, kumščiais daužę ir į stalą savo dukrelę trankę jauni klaipėdiečiai sostinės teisėjams bandė įrodyti, kad kūdikėlio nežudė.

Lietuvos apeliaciniam teismui pateiktame skunde 22 metų D.Jurgutis ir metais vyresnė G.Leščiauskaitė-Pliuškienė prašė išteisinti juos dėl tyčinės žmogžudystės.

Pora prisipažino ir sutiko atlikti bausmę tik už tai, kad prieš vaikelį smurtavo, kai šis esą garsiai verkė ir trukdė miegoti. Tuo tarpu mažylė mirė, remiantis gynybos versija, visai dėl kitko (neva užspringo maitinama).

Klaipėdiečių skundą išnagrinėjusi Lietuvos apeliacinio teismo kolegija, kurią sudaro Jonas Algimantas Venckus  (pirmininkas, pranešėjas), Kęstutis Jucys ir Viktoras Kažys, antradienį paskelbė, jog skundas nepagrįstas ir yra atmetamas.

Kolegijos vadovas paaiškino, kad pirmosios instancijos teismas buvo tinkamai išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą ir skyrė nuteistiesiems pelnytas bausmes: moteris turės kalėti 14 metų, o jos buvusiam mylimajam D.Jurgučiui, prie skirtos 16 metų laisvės atėmimo bausmės pridėjus pagal ankstesnį nuosprendį neatliktos bausmės dalį, už grotų teks praleisti net 17 metų.

Apeliacinis teismas pažymėjo, jog ikiteisminio tyrimo metu sugyventiniai buvo visiškai pripažinę savo kaltę. Tačiau pirmosios instancijos teisme pora pakeitė poziciją, jiedu ėmė versti kaltę vienas kitam. Vis dėlto, teisme ištyrus visus byloje surinktus įrodymus nustatyta, jog abu nuteistieji vartojo fizinį smurtą, dėl kurio mergaitė ir mirė.

Sostinės teisėjų vertinimu, ir apeliacinės instancijos teismui pateikta sugyventinių versija, kad kūdikio jie nežudė, yra jų gynybinė pozicija, siekiant išvengti griežtų bausmių.

Teismui atmetus apeliacinį skundą, Klaipėdos apygardos teisme birželio 17 dieną D.Jurgučiui bei G.Leščiauskaitei-Pliuškienei paskelbtas nuosprendis įsiteisėjo. Tiesa, formaliai pora turi teisę pateikti kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, tačiau iš bylos medžiagos matyti, jog išpešti iš to naudos vargu ar pavyktų.

Beje, nagrinėjant bylą teisme buvę mylimieji ne juokais susipyko. Skelbiant nuosprendį uostamiestyje Dominykas teismo salėje sugyventinę pavadino necenzūriniu žodžiu ir net pagrasino „užversti“.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr/Sugyventiniai teisme dangstė savo veidus.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr/Sugyventiniai teisme dangstė savo veidus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius