Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nufilmuota: vilkikas su alaus kroviniu žiedą įveikė „kiaurai“, o tada nėrė į griovį

Telšių rajone policijos ekipažas bandė saugiai sustabdyti ar bent palydėti vilkiką su alaus kroviniu, kurio vairuotojas kelyje elgėsi neadekvačiai (priežastis paaiškėjo netrukus po avarijos). Nežinia, ar persigandęs policijos švyturėlių, ar galutinai pakirstas alkoholio, tačiau pažeidėjas kelionę baigė ekstremaliu būdu. Užuot pamėginęs ramiai sustabdyti transporto priemonę, vyriškis lyg koks kaskadininkas kirto žiedinę sankryžą per jos vidurį, o tada tarsi nepataikė į kelią ir vertėsi griovyje.

Girto vairuotojo vežamas krovinys tikslo nepasiekė, nes kelionę baigė griovyje, pradedamas Šiaulių apskrities policijos pasakojimas šios įstaigos „Facebook“ puslapyje.

Neaišku, kokios būklės iš Danijos alų vežęs vairuotojas buvo visos kelionės metu, tačiau misijos pabaigoje jam buvo nustatytas sunkus – 2,54 prom. girtumas. Eismo įvykio liudininkai juokavo – per visą kelionę gal jau dalį krovinio vairuotojas suvartojo, kad pasiekė tokią būseną...

Įvykio įkarštyje jokiems juokams laiko nebuvo.

Tačiau įvykio įkarštyje jokiems juokams laiko ir pagrindo nebuvo.

Liepos 20-osios vidurdienį Telšių rajone po kelią „plaukiojantis“ vilkikas su puspriekabe „Mercedes-Benz“ kėlė siaubą vairuotojams, todėl pasipylė skambučiai į Bendrąjį pagalbos centrą. Telšių pareigūnų reikalavimui sustoti vilkiko vairuotojas sąmoningai nepakluso, o galbūt tiesiog dėl apėmusio apsvaigimo jau nieko nebematė, nebegirdėjo.

Privažiavęs žiedinę sankryžą, „Mercedes“ vairuotojo vietoje sėdėjęs asmuo, rodos, nė nemėgino laikytis žiedinės trajektorijos, o nėrė tiesiai – apgadino kelis signalinius stulpelius ir kelio ženklus, pervažiavo apsauginį pylimą ir vertėsi į šalia kelio esantį griovį.

Telšių VPK nuotr./Telšių rajone apvirto neblaivaus baltarusio vilkikas su alkoholio kroviniu
Telšių VPK nuotr./Telšių rajone apvirto neblaivaus baltarusio vilkikas su alkoholio kroviniu

Sunkiasvorė transporto priemonė priklauso vienai Telšių bendrovei, ją vairavo 44 metų Baltarusijos pilietis. Jį iš vilkiko salono išlaisvino Telšių priešgaisrinė gelbėjimo tarnybos darbuotojai. Baltarusis po medikų apžiūros atsidūrė areštinėje. Dėl vairavimo išgėrus, kuomet nustatomas didesnis nei pusantros promilės apsvaigimas, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius