-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nugaišusios avies kriminalas Kauno rajone: kaimynų konflikto pasekmė?

Ką daryti jeigu kaimynystėje esančiame sklype auginamos avys? O jeigu vienas gyvūnas nugaišta šalia tavo tvoros, o su šeimininku nėra galimybės susisiekti arba jis išvykęs? Tokia istorija nutiko Kauno rajone, Vainatrakio kaime, Gandrų gatvėje.
Nugaišusi avis
Nugaišusi avis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gandrų gatvės gyventojams gandrai neša ne naujagimius, o kritusius gyvūnus, pasakytų pašaipuolis. Penktadienio popietę vaikštinėdamas po savo sklypą Povilas Bartkus pajuto nemalonų kvapą, atėjęs arčiau kaimyno tvoros jis išvydo kritusią avį. Kaimyniniame sklype, pasak P.Bartkaus, auginama ir daugiau avių, jos mėgsta ganytis palei jo tvorą, tai patvirtina ir nuėsta žolė.

Nugaišęs gyvūnas pradėjo skleisti nemalonius kvapus, aplink jį pradėjo suktis musės. Tą pačią dieną vyras kreipėsi pagalbos į policiją, tikėdamasis, kad pareigūnai susisieks su savininku ir šis pasirūpins gaišena.

Per savaitgalį situacija dėl karštų orų tik pablogėjo. Nesulaukęs jokių veiksmų pirmadienį vyras kreipėsi pagalbos į 15min, tikėdamasis, kad viešumas paspartins reikalus, juolab karštis padarė savo ir negyva avis pradėjo skleisti dar stipresnį tvaiką. Žurnalistui nuvykus į vietą ir išlipus iš automobilio iš tiesų buvo juntamas nemalonus kvapas.

„Tarnybos liepė nueiti pas kaimyną, pakalbėti, pasiklausti, kaip jo sveikata. Aš sakau, ar čia mano darbas, kaip aš eisiu į svetimą teritoriją, aš su kaimynu nebendrauju, – 15min pasakojo P.Bartkus. – Tarnybos atstovai klausinėjo, kokie kaimyno gimimo metai. Jeigu jums reikia gimimo metų, perduokit policijai ir tegu domisi, jo pavardę aš jiems pasakiau. Šiandien jau kokius aštuonis kartus skambinau į įvairias tarnybas, niekas neatsako.“

Kauno Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistas Linijus Valiuška patvirtino, kad pirminis pranešimas apie nugaišusį gyvūną buvo gautas iš policijos dar penktadienio vakarą. Pirmadienį kartu su policijos pareigūnais tarnybos atstovai važiavo į įvykio vietą. Pasak specialisto, visi ūkiniai gyvūnai privalo būti utilizuoti teisės aktų numatyta tvarka. Jeigu gaišena neišvežama laiku, gali grėsti administracinė atsakomybė.

15min susisiekus su avies savininku šis atsakė, kad vairuoja ir šiuo metu kalbėti negalįs: „Už valandos paskambinsiu, turėsit medžiagos geram straipsniui parašyti“, – pasakė vyras ir padėjo ragelį. Nei už valandos, nei už dviejų savininkas žurnalistui neperskambino.

Policija: avies gaišena tiriama

Platesnį situacijos komentarą pateikė Kauno policijos atstovai. Pasak jų, birželio 7 dieną apie 16.45 val. Kauno policijos pareigūnai gavo pranešimą apie tai, jog Kauno rajone, Gandrų gatvėje, pastebėta apgadinta tvora, prie kurios guli gyvūnas.

Policijos pareigūnai reaguodami į gautą pranešimą, nuvykę nurodytu adresu, rado nugaišusią avį, apie kurią tą pačią dieną informaciją gavo ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai, kurie pagal kompetenciją turėjo atlikti tolesnius veiksmus.

Susisiekus su savininku, pastarasis nurodė, kad nugaišęs gyvūnas yra paimtas ir pristatytas į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą gaišenos tyrimui atlikti.

Dėl šio įvykio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariate atliekamas tyrimas, policijos pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Tiek Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, tiek Rokų seniūnijos darbuotojai prasitarė, kad tarp šių kaimynų įvyksta jau ne pirmas konfliktas. Todėl visas šios istorijos aplinkybes aiškinasi pareigūnai.

Jau parašius straipsnį ir susisiekus su P.Bartkumi šis patvirtino, kad maždaug pusvalandis po žurnalisto apsilankymo avies gaišena buvo patraukta nuo tvoros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius