-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo kyšių teisėjams skandalo atskirta byla: už korupciją ir narkotikus – 22,5 tūkst eurų bauda

Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmai baudžiamuoju įsakymu pripažino Pavelą Karpovą kaltu dėl prekybos poveikiu ir neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Priimtas dar vienas teismo sprendimas rezonansinėje korupcijos byloje, praneša STT.

Prokuroras prašė skirti 39 000 eurų dydžio baudą. Bylą baigus baudžiamuoju įsakymu ir pritaikius Baudžiamojo kodekso nuostatas, bauda buvo sumažinta vienu trečdaliu ir įskaičiavus sulaikymo ir suėmimo laiką bei pridėjus kitu nuosprendžiu paskirtą bausmę, teismas paskyrė galutinę 22 500 eurų baudą.

Ši baudžiamoji byla buvo atskirta iš tebevykstančio didelės apimties rezonansinio ikiteisminio tyrimo, susijusio su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Generalinės ir Vilniaus apygardos prokurorų organizuojamame, Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl įvairaus pobūdžio korupcinių nusikaltimų pareikšti daugiau nei 50 asmenų, tiriama daugiau kaip 110 nusikalstamų veikų.

Bylos duomenimis, nuteistasis P.Karpovas 2018 m. lapkričio–2019 m. sausio mėnesiais ne kartą susitiko su kitu įtariamu asmeniu, siekdamas kad šis, pasinaudodamas savo visuomenine padėtimi, pažintimis ar kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojams, už savo ir kitų asmenų naudai priimtą 5 000 eurų kyšį, per tarpininkus paveiktų Vilniaus apylinkės teismo teisėją. Buvo siekiama, kad teisėjas priimtų norimą nuosprendį ir P.Karpovo padarytą nusikalstamą veiką dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis perkvalifikuotų iš sunkesnės į lengvesnę.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2019 m. sausio mėnesį kaltinamasis P.Karpovas Vilniuje per kelis kartus kitam įtariamam asmeniui perdavė 5 000 eurų kyšį.

Iš to paties rezonansinio tyrimo buvo atskirtos dar 2 bylos: kuriose teismas baudžiamuoju įsakymu G.Rimkų pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu ir pasipriešinimo policijos pareigūnui, o V.Karaliui kaltu dėl prekybos poveikiu.

Teismas G.Rimkui skyrė prokuroro prašytą 55 000 eurų dydžio baudą, o pritaikius Baudžiamojo kodekso nuostatas, bauda buvo sumažinta vienu trečdaliu ir įskaičiavus sulaikymo ir suėmimo laiką paskirta galutinė 34 650 eurų bauda. Taip pat teismas pripažino V.Karalių kaltu dėl prekybos poveikiu ir skyrė jam 37 500 eurų baudą. Bausmę sumažinus vienu trečdaliu ir įskaičius laikinajame sulaikyme ir suėmime išbūtą laiką, V.Karaliui skirta galutinė 21 600 eurų bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius