Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 18 /21:32

Pasieniečiai sulaikė Vokietijoje pavogtą mikroautobusą

Pasienyje su Lenkija Lietuvos pareigūnai sulaikė praėjusią savaitę Vokietijoje pavogtą mikroautobusą, vežtą automobilvežio priekaboje.
VSAT nuotr.
VSAT nuotr.
Temos: 2 Vagystė Pasienis

Kaip ketvirtadienį informavo Valstybės sienos apsaugos taryba (VSAT), prie sienos su Lenkija Kalvarijos pasieniečiai sulaikė į Lietuvą atgabentą mikroautobusą „Mercedes-Benz Sprinter“. Įtariama, kad jis vogtas – šio automobilio paiešką beveik prieš savaitę paskelbė Vokietijos teisėsaugininkai.

Trečiadienį paryčiais VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai, patruliavę kelyje Suvalkai-Marijampolė, ties Salaperaugio kaimu, sustabdė patikrinti iš Lenkijos įvažiavusį automobilvežį „Mercedes-Benz“ su priekaba. Juo buvo gabenami automobiliai „Mercedes-Benz Sprinter“ ir „Škoda Octavia“.

Automobilvežį vairavo 43 metų Kėdainių gyventojas. Patikrinti vyro dokumentai, pasieniečiams įtarimų nesukėlė, tačiau Interpolo duomenų bazėje patikrinę gabenamų automobilių identifikavimo numerius (VIN), pasieniečiai nustatė, kad mikroautobuso paiešką balandžio 13 dieną paskelbė Vokietijos policija.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius