-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per tragišką avariją Vilniuje prieš porą savaičių nukentėję žmonės sveiksta, ekspertai patvirtino, kad avarijos kaltininkas nebuvo apsvaigęs

Prieš porą savaičių Vilniuje įvykusioje tragiškoje avarijoje nukentėję žmonės pamažu sveiksta. Medikams kol kas daugiausiai nerimo kelia per avariją žuvusio kūdikio mama. Tuo tarpu ekspertai patvirtino, kad avariją sukėlęs vaikinas nebuvo apsvaigęs, automobilį jis vairavo blaivus.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Priminsime, kad tragiška avarija Vilniuje, S.Nėries g., įvyko gegužės 22 d. Dideliu greičiu lėkęs automobilis „Honda Prelude“, vairuojamas Ramūno Balkūno (gim. 1990 m.), nuvažiavo nuo kelio važiuojamosios dalies ant šaligatvio, vertėsi ir čiuoždamas ant stogo partrenkė kelis žmones.

Avarijos vietoje iš karto žuvo šaligatviu ėjęs D.V. (gim. 1987 m.). Per avariją ypač sunkiai nukentėjo G.Ž. (gimusi 2011 m.), ji vėliau mirė ligoninėje. Mergaitės mama A.Ž. (gimusi 1986 m.) labai sunkios būklės buvo paguldyta į ligoninę.

Ant stogo čiuoždamas automobilis taip pat sunkiai sužalojo A.B. (gimusi 1988 m.) ir A.L. (gimusi 2001 m.).

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Įtariamasis Ramūnas Balkūnas (gim. 1990 m.) teisme
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Įtariamasis Ramūnas Balkūnas (gim. 1990 m.) teisme

Į ligoninę buvo nuvežtas ir automobilio keleivis E.V. (gim. 1989 m.), tačiau jis dėl nežymių sužalojimų netrukus buvo paleistas. Medikai pagalbą teikė ir automobilį vairavusiam R.Balkūnui, vėliau jis buvo uždarytas į areštinę, o kitą dieną teismas jį leido suimti trims mėnesiams.

„Visi nukentėjusieji, penktadienio duomenimis, pamažu sveiksta. Sunkiausia būklė išlieka žuvusio kūdikio mamos A.Ž. Ji jau atgavo sąmonę, tačiau avarijos nepamena, apie tai iki šiol nieko nežino“, – pirmadienį 15min.lt žurnalistui sakė Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros Trečiojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyr. prokuroras Egidijus Motiejūnas.

Pasak prokuroro, jau žinoma, kad automobilį R.Balkūnas vairavo neapsvaigęs. Jo organizme nerasta nei alkoholio, nei narkotinių medžiagų.

Tuo tarpu kokios medžiagos po avarijos rastos apsivertusiame automobilyje, kol kas nežinia. Iš karto po įvykio galvota, kad tai gali būti narkotikai. Vėliau tuo suabejota, tikslią medžiagų sudėtį turi nustatyti ekspertai. Jie savo išvadų prokuratūrai kol kas nepateikė.

Ekspertai dar tiria ir tai, kokiu tiksliai greičiu prieš avariją važiavo žmones nuo šaligatvio šlavęs automobilis.

„Automobilio greitis nustatinėjamas dviem būdais. Vienas būdas – peržiūrint vaizdo medžiagą. Antras būdas – autotechninė ekspertizė“, – sakė prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius