-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kalinio bandymo pabėgti iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus – kratos: rado savadarbių ginklų

Trečiadienio rytą, operatyviai reaguojant į vakarykštį įvykį Šiaulių tardymo izoliatoriuje, kai vėlai vakare iš jo bandė pabėgti nuteistasis iki gyvos galvos, į įstaigą atvyko kelios dešimtys Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos prevencinės grupės pareigūnų.
Šiaulių tardymo izoliatoriuje – neplaninės kratos
Šiaulių tardymo izoliatoriuje – neplaninės kratos / Kalėjimų departamento nuotr.

Kartu su Šiaulių tardymo izoliatoriaus Saugumo valdymo skyriaus pareigūnais jie atliko neplanines kratas izoliatoriaus režiminio korpuso gyvenamosiose kamerose.

Kratų metu surasti ir paimti 3 savadarbiai duriamieji įrankiai, du metaliniai smeigtukai medine rankena, išgaląstas metalinis šaukštas, nedidelis kiekis nenustatytos paskirties vaistų, savadarbis vandens šildytuvas. Kamerose taip pat rasta buityje naudojamų, tačiau kalintiems asmenims draudžiamų turėti daiktų: mp3 grotuvas, ausinės, televizoriaus antena ir pan.

15min primena, kad iki gyvos galvos kalintis 35-erių D.Kriaučiūnas pabėgti bandė paėmęs įkaite prižiūrėtoją. Kiti pamainoje dirbę pareigūnai nusprendė iškart nepulti bėglio, o išleisti jį iš tardymo izoliatoriaus.

Jis buvo sulaikytas, kai paleido savo įkaitę ir bandė sprukti. Pataisos pareigūnai nuteistojo sulaikymo metu panaudojo elektros impulsinį prietaisą „Taser“.

D.Kriaučiūnas už grotų atsidūrė 2003 metais už poros 18-mečių merginų nužudymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius