Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija pradėjo administracinę teiseną dėl „Šeimos maršo“ akcijos

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato 3-iojo policijos komisariato pareigūnai, įvertinę dienos metu surinktą medžiagą, pradėjo administracinę teiseną dėl galimų Susirinkimų įstatymo pažeidimų, antradienį vakare informavo policijos departamentas.
Petras Gražulis
Protesto akimirka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Nors nesuderino leidimo su Vilniaus miesto savivaldybe, „Šeimos gynimo maršo“ organizatoriai antradienį surengė akciją prie Seimo. Čia susirinko keli šimtai žmonių. Kai kurie jų dėvėjo marškinėlius su užrašu „Diktatūra Lietuvoje įteisinta“. Tokius apsivilko ir keli parlamentarai, kai kas iš jų nuėjo pas aktyvistus.

Policija perspėjo susirinkusiuosius, kad jie nesibūriuotų į didesnes kaip 15 žmonių grupes, nes kitaip bus nubausti. Pavakarę akcijos dalyviai nebesilaikė atstumų.

„Administracinių nusižengimų kodekso 494 str. už tokius veiksmus numato baudą nuo 140 iki 600 eurų“, – primenama pranešime spaudai.

Ten pat sakoma, jog teisena pradėta dėl to, kad susirinkusieji nesilaikė susirinkimų įstatyme numatytų reikalavimų, kurie numato, kad didesnei nei 15 asmenų grupei turi būti išduotas savivaldybės leidimas.

Dienos metu pareigūnai įspėjo akcijos organizatorius ir dalyvius, kad jie laikytųsi numatytų reikalavimų, tačiau dienos pabaigoje pareigūnai konstatavo, kad tų reikalavimų nebuvo laikomasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius