-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį ugniagesiai 14 kartų vyko į autoavarijas – gelbėti prispaustų žmonių (nuotraukos)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas apibendrino pastarųjų trijų parų rezultatus.
Įvykio vietoje dirba specialiosios tarnybos
Įvykio vietoje Kėdainių rajone, kur susidūrė keturios mašinos, ugniagesiams teko traukti tarp „Audi 80“ nuolaužų įstrigusį vyrą. / Manto N./15min.lt skaitytojo nuotr.

Per tris savaitgalio dienas šalies ugniagesiai užgesino 84 gaisrus, kuriuose 3 žmonės žuvo ir 5 gyventojus buvo traumuoti. Ugniagesiai dar atliko 63 kitus gelbėjimo darbus ir išgelbėjo 5 piliečius.

Ankstų šeštadienio rytą Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, gaisras kilo daugiabučio namo bute. Per gaisrą sudegė 2 lovos, apdegė baldai, aprūko butas ir laiptinė. Dūmais apsinuodijusį ir veidą apdegusį buto savininką medikai išvežė į ligoninę. Dar iki ugniagesių atvykimo iš degančio buto buvo evakuoti 2 kiti gyventojai, o iš gretimų uždūmintų butų – dar 5 piliečiai. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Taip pat šeštadienį anksti ryte Vilniaus rajono Dusinėnų kaime užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė pastato stogas, išdegė namo vidus. Rankas ir kojas apdegė 47 metų namo šeimininkė ir 61 metų vyras. Abu nukentėjusieji išvežti į ligoninę. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

Dar du žmonės nukentėjo per gaisrą, kuris šeštadienio rytą kilo Alytaus rajono Gailiakiemio kaime, kur užsidegė perkaitinta pirtis. Per gaisrą sudegė pirties stogas ir perdanga, apdegė sienos. Gaisre nukentėjo du septyniolikmečiai vaikinai, kurie su įvairiais kūno nudegimais paguldyti į Alytaus ligoninę.

Tragiškai pasibaigė gaisras, kuris buvo sukeltas šeštadienio vidurdienį Prienų rajono Sokonių kaime. Čia begirtaujant 40-metis vyras susikivirčijo su motina bei jos sugyventiniu ir, apipylęs benzinu, padegė gyvenamąjį namą. Gaisro metu sudegė pastato stogas, perdanga ir veranda, apdegė sienos, išdegė vidus. Gaisravietėje buvo rasti smarkiai apdegę 54 metų vyro ir 59 metų moters kūnai. Padegimu įtariamas vyras sulaikytas, įvykis tiriamas.

Dar vienas tragiškas gaisras jau sekmadienio naktį kilo Anykščių rajono Domeikių kaime. Čia ugnis sunaikino rąstinį namą ir viduje buvusius daiktus, o gaisravietėje buvo rastas apanglėjęs žmogaus kūnas. Žuvusiojo tapatybė aiškinama, o gaisro priežastys tiriamos.

Savaitgalį ugniagesiams teko 14 kartų vykti į autoavarijų vietas ir ten suteikti nukentėjusiems skubią pagalbą. Štai penktadienį Panevėžio rajono Užunevėžio kaime, susidūrus krovininiam automobiliui ir autobusui, vežusiam moksleivius, buvo prispaustas autobuso vairuotojas ir nukentėjo 4 vaikai. Nukentėjusieji buvo išvežti į ligoninę.

Šeštadienio rytą Kėdainių rajone kelyje „Via Baltica“, susidūrus 4 lengviesiems automobiliams, buvo taip pat prispaustas vyras, o dar 7 keleiviai buvo sužeisti. Juos medikai taip pat išvežė į ligonę.

Sekmadienio popietę kelyje Mažeikiai–Tauragė susidūrus dviem automobiliams nukentėjo 4 žmonės. Nukentėjusieji irgi buvo nuvežti į ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius