Senolės laimė Tauragės policijos akimis: sukčius prašė 9 000, o ji turėjo tik 700 eurų

Į sukčiaus pinkles pakliuvusios senolės istorija pasibaigė dar palyginti laimingai, pažymima Tauragės apskrities policijos antradienį paviešintame pranešime. Už tai, kad anūkei negrėstų kalėjimas dėl neva padarytos avarijos, 36 metų sukčius iš moteriškės pareikalavo 9 000 eurų. Tą dieną senolė teturėjo 700 eurų, todėl atidavusi šią sumą sutarė, kad daugiau pinigų paduos kitą dieną. Atsigavusi po patirto šoko, močiutė suprato, kad metas kreiptis į tikrus pareigūnus ir rengti pasalą.
Telefoninis sukčius
Telefoninis sukčius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Praėjusią savaitę Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Tauragės rajono kriminalinės policijos skyriaus pareigūnams įkliuvo vyriškis, bandęs išvilioti iš senolės pinigų. 

Birželio 4-ąją, ketvirtadienio rytą į 85 metų tauragiškės fiksuoto ryšio telefoną paskambino vyriškis, prisistatęs Klaipėdoje dirbančiu pareigūnu. Tipiška situacija – jis moteriškiai paaiškino, kad jos anūkė papuolė į avariją ir sužeidė mergaitę. Už tai, kad anūkei negrėstų kalėjimas, 36 metų sukčius iš moteriškės pareikalavo 9 000 eurų.

Tą dieną senolė teturėjo 700 eurų, todėl atidavus šią sumą, buvo sutarta, kad likusią sumą moteris paduos kitą dieną.

Atsigavusi po patirto šoko, moteris suprato, kad kažkas šioje situacijoje negerai, todėl nedelsdama kreipėsi į pareigūnus. Sužinoję, kad moteris su sukčiumi ketina susitikti dar kartą, jam buvo surengta pasala. Senolei nunešus likusią sumą prie namo, esančio Tauragėje, Gedimino g., laukinių durų, įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. 

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šiuo metu vyras suimtas 2 mėnesiams. Už sukčiavimą jam gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Tauragės rajono policijos pareigūnai ragina gyventojus būti itin atsargiais ir nepakliūti į sukčių pinkles, o kilus bet kokiems įtarimams apie galimus sukčiavimo atvejus, nedelsiant pranešti:

Policijos budėtojų telefonu (8 446) 20 270;
Anoniminiu policijos pasitikėjimo telefonu (8 446) 61 952;
Bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius