Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smulkių vagysčių rekordininkei – dar 1000 litų baudų ir 10 parų arešto

Teistumų rekordininkė Brunona Margytė per porą savaičių užsidirbo tris naujas bylas ir neabejotinai išlaikė juodojo sąrašo lyderės pozicijas.
Pardavėjams ir apsaugininkams siaubą kelianti B.Margytė pripažįsta kaltę ir aiškina, kad vartoja narkotikus, o pavogtas prekes parduoda.
Pardavėjams ir apsaugininkams siaubą kelianti B.Margytė pripažįsta kaltę ir aiškina, kad vartoja narkotikus, o pavogtas prekes parduoda. / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Dėl smulkių vagysčių manijos ir rekordinio 25 teistumų skaičiaus išgarsėjusi vilnietė 28 metų B.Margytė ties šia juodosios statistikos riba sustoti nesugebėjo. Nesustabdo šios merginos nei teismai, nei policija.

Vilniaus 2-asis apylinkės teismas paskelbė B.Margytei dar vieną nuosprendį, pažeidėjai skirta 700 litų bauda, trečiadienį portalą 15min.lt informavo teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė.

Maksimali bauda už smulkią vagystę

B.Margytei dar 2009 lapkričio 26-ąją surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl to, kad sostinės parduotuvėje „Takko fashion“ įvykdė smulkią vagystę prekės, kurios vertė – 53,80 lito.

Teisėja Ieva Gavelytė-Kalytienė, skirdama administracinę nuobaudą, atsižvelgė į administracinio teisės pažeidimo pobūdį, jo padarymo aplinkybes, pagrobto turto vertę, administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens asmenybę – pažeidėja buvo ne sykį teista už nusikalstamos veikos, numatytos Baudžiamojo kodekso 178 str. (vagystė) padarymą. Tai, anot teismo, yra ne tik pažeidėjos atsakomybę sunkinanti aplinkybė, bet ir parodo, jog pažeidėja nuolat ir sistemingai pažeidžia Lietuvos Respublikos įstatymus, grobdama ar kėsindama pagrobti svetimą turtą, iš ankstesnių teistumų išvadų nedaro ir nekeičia savo elgesio.Pažeidėja nuolat ir sistemingai pažeidžia įstatymus, grobdama ar kėsindama pagrobti svetimą turtą, iš ankstesnių teistumų išvadų nedaro ir nekeičia savo elgesio.

Atsižvelgdama į tai teisėja nusprendė B.Margytei skirti ATP kodekso 50 straipsnio sankcijoje maksimalią baudą, t. y. 700 litų.

Nenori dirbti – gavo parų

Dar 300 litų baudą B.Margytė užsidirbo praėjusį ketvirtadienį Vilniaus 1-ajame apylinkės teisme išnagrinėtoje byloje.

Teisėjas Jonas Ivanauskas nubaudė vagilę pagal tą patį 50-ąją kodekso straipsnį, tačiau pasigailėjo ir skyrė minimalią sankcijoje numatytą 300 litų baudą.

Maža to, balandžio pabaigoje B.Margytė užsitraukė kitos to paties teismo teisėjos nemalonę – Aiva Survilienė teistumų rekordininkei įsūdė dar 10 parų administracinio arešto už tai, kad ji piktybiškai vengia atlikti nemokamus viešuosius darbus.

Kaip nuobauda skirti nemokami viešieji darbai keičiami areštu skaičiuojant vieną arešto parą už tris nemokamų viešųjų darbų valandas, bet ne ilgesniu kaip trisdešimt parų.

Visus šiuos tris teismų nutarimus vilnietė turi teisę per 10 dienų apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui tiesiogiai arba per Vilniaus miesto apylinkės teismus.

Pati B.Margytė nė vienos šių bylų nagrinėjime nedalyvavo.

Vagilės „karjera“ – nuo 1997-ųjų

Kaip jau pasakojo 15min.lt, pastaruoju metu B.Margytė leido dienas ne tarp parduotuvių lentynų, bet tarp Panevėžio moterų pataisos namų sienų, kur atliko bausmę už ankstesnes nuodėmes.

Sausį 15min.lt rašė, kad B.Margytę Vilniaus 1-asis apylinkės teismas buvo pripažinęs kalta pasikėsinus pavogti nedidelės vertės svetimą turtą iš parduotuvės, jai skirta 30 parų arešto bausmė.

B.Margytė tąsyk nuteista už tai, kad sausio 26 dieną iš Vilniaus prekybos centre „Akropolis“ esančios parduotuvės „Bershka“ pasikėsino pagrobti trejus marškinėlius už 231,70 litų, tačiau nusikalstamos veikos nebaigė, nes buvo sulaikyta apsaugos darbuotojų.

B.Margytė tada savo kaltę pripažino. Ji paaiškino, kad vartoja narkotikus, o pavogtas prekes parduoda. Pirmą sykį ji teista 1997 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius