-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teistumų rekordininkei trukdis lankyti teismą – damų kalėjimo sienos

Dėl nenumaldomo noro vogti išgarsėjusi vilnietė Brunona Margytė (gim. 1982 m.) „užsidirbo“ dar vieną bylą, tačiau neatvyko į jos nagrinėjimą, nes atlieka bausmę už ankstesnes nuodėmes.
byla, teismas, teismo salė, posėdžių salė teisme,
Teismo posėdžių salėse B.Margytė jaučiasi kaip namuose, tačiau pirmadienį ji neatvyko į bylos nagrinėjimą . / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Visai neseniai vilnietė B.Margytė išgarsėjo tuo, kad būdama 28 metų buvo nuteista dvidešimt penktą kartą.

Panašu, kad 26-asis jaunos moters teistumas – taip pat ne už kalnų.

Pirmadienio popietę Vilniaus 2-asis apylinkės teismas planavo nagrinėti dar vieną B.Margytės bylą dėl nedidelės vertės turto vagystės.

Žinoma, kad administracinio teisės pažeidimo protokolą vagilei surašytas Vilniaus apskrities VPK Vilniaus miesto 7-ojo policijos komisariato Pilaitės policijos nuovadoje.

Neoficialiomis žiniomis, Brunona vėl kažką pavogė iš parduotuvės.Ankstesnėje byloje B.Margytė savo kaltę pripažino. Ji paaiškino, kad vartoja narkotikus, o pavogtas prekes parduoda.

Teisėja Ieva Gavelytė-Kalytienė atsisakė informuoti, ką konkrečiai ir kada galėjo nugvelbti B.Margytė, motyvuodama tuo, jog ši byla dar net nepradėta nagrinėti.

Iš Panevėžio į Vilnių neatvežė

Teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė naujienų portalą 15min.lt informavo, kad anksčiau ši byla buvo pas teisėją Loretą Lipnickienę. Į numatytą posėdį vagilė neatvyko, todėl bylą nutarta atidėti.

Netrukus L.Lipnickienė išėjo dirbti į kitą teismą, tad byla perduota kitai teisėjai.

Šiandien teismui pranešta, jog šaukimas į posėdį B.Margytei buvo įteiktas pasirašytinai Panevėžio moterų pataisos namuose. Tačiau į Vilnių nuteistosios pareigūnai neatvežė.

Bylą nutarta dar sykį atidėti. Bus sprendžiama, ar prašyti konvojaus palydėti B.Margytę į posėdį sostinėje, ar priimti naujojoje byloje sprendimą už akių.

Neatmetama, kad B.Margytė iki kito posėdžio išeis į laisvę, todėl galės laisva valia rinktis, atvykti į bylos nagrinėjimą ar ne.

Skyrė mėnesį arešto

Lygiai prieš du mėnesius 15min.lt rašė, kad B.Margytę Vilniaus 1-asis apylinkės teismas pripažino kalta pasikėsinus pavogti nedidelės vertės svetimą turtą iš parduotuvės, jai skirta 30 parų arešto bausmė.

B.Margytė nuteista už tai, kad sausio 26 dieną Vilniaus prekybos centre „Akropolis“ esančioje parduotuvėje „Bershka“ pasikėsino pagrobti trejus marškinėlius už 231,70 litų, tačiau nusikalstamos veikos nebaigė, nes buvo sulaikyta apsaugos darbuotojų.

B.Margytė savo kaltę tąsyk pripažino. Ji paaiškino, kad vartoja narkotikus, o pavogtas prekes parduoda. Iš ankstesnių 24 teistumų – 23 sykius ji teista už vagystes. Pirmą sykį teista 1997 metais.

„Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgia į tai, kad kaltinamoji padarė baudžiamąjį nusižengimą, jau yra daug kartų teista už analogiškas nusikalstamas veikas, išvadų nedaro, todėl jai skirtina arešto bausmė“, – rašyta teismo nuosprendyje.

Už nedidelės vertės (nuo 1 iki 3 MGL dydžio – t. y. nuo 130 iki 390 litų) svetimo turto pagrobimą Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą iki 45 parų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius