Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taksisto žudikui Tomui Kasparavičiui prabilo sąžinė

Kauno apygardos teismas baigė nagrinėti bylą, kurioje kaunietis Tomas Kasparavičius kaltinamas nužudęs taksistą Darių Vilimą ir po mirties išniekinęs kūną – nupjovęs galvą. Bylą nagrinėjanti teisėjų kolegija penktadienį išklausė baigiamąsias kalbas. Valstybės kaltinimą palaikantis prokuroras už žiaurų nužudymą iš savanaudiškų paskatų ir palaikų išniekinimą T.Kasparavičiui prašo skirti 16 metų pataisos namuose.
Taksisto žudikas T.Kasparavičius ir jo gynėja
Tardamas paskutinį žodį teisme T.Kasparavičius atsiprašė savo aukos artimųjų ir prisipažino, kad gailisi to, ką padarė. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prokuroro teigimu, bylos medžiaga leidžia manyti, kad kaltinamasis nesigaili padaręs nusikaltimą. Be to, bandė suklaidinti pareigūnus: į policiją netrukus po žmogžudystės atėjęs pranešė apie neva pavogtą jo tarnybinį ginklą (priminsime, kad T.Kasparavičius dirbo apsaugininku – aut. past.), kuriuo, kaip vėliau paaiškėjo, ir buvo nušautas D.Vilimas. Prokuroro nuomone, išvengti gresiančios atsakomybės kaltinamasis bandė ir simuliuodamas psichinę ligą – aiškindamas, kad nusikaltimą padaryti jam liepė šėtonas. Tai, kad liga tik imituojama, įrodo ir anksčiau T.Kasparavičiaus būklę tyrusių psichologų išvados, ir ikiteisminį tyrimą atlikusių dviejų Kauno rajono policijos komisariato pareigūnų parodymai.

Tuo metu T.Kasparavičiaus gynėjos teigimu, nusikaltimo motyvai iki šiol neaiškūs. O didžiausią nuostabą kelia tai, kad kolegos ir draugai T.Kasparavičių apibūdina tik gerai: kaip ramų, iš kantrybės sunkiai išvedamą žmogų.

Todėl kyla įtarimas, kad nusikaltimą buvęs apsaugininkas padarė dėl psichikos sutrikimo, kurio iki šiol niekas nepastebėjo.

Nuoširdžiai atsiprašau nukentėjusiojo šeimos. Labai gailiuosi dėl to, ką padariau, – lakoniškai kalbėjo žmogžudyste kaltinamas T.Kasparavičius.

Ji apgailestavo, kad teismas atmetė jos prašymą skirti T.Kasparavičiui pakartotinę psichiatrinę ekspertizę. Advokatė užsiminė, kad jos ginamojo motina jai yra sakiusi, kad T.Kasparavičius vaikystėje buvo gydomas dėl psichologinio sutrikimo: jam buvo nustatyta diagnozė – emociškai nestabilios asmenybės tipas. Tačiau apie tai ji, esą bijodama giminės pasmerkimo, viešai niekam nesakiusi. Emociškai nestabilios asmenybės tipui priskiriamiems žmonėms būdingas ryškus polinkis elgtis agresyviai, negalvojant apie pasekmes, agresiją gali išprovokuoti kritika. Vis dėlto 2008-ųjų rugpjūtį T.Kasparavičius pradėjo dirbti vienoje saugos tarnyboje, ten jam buvo išduotas tarnybinis ginklas.

Prašo milijono

Kaltinamojo gynėja teismo prašė taip pat peržiūrėti ir sumažinti civilinio ieškinio, kurį pateikė nužudyto taksisto D.Vilimo žmona Laimutė Vilimienė, sumą. Nukentėjusioji sau ir šeimai prašo priteisti 6 475 Lt turtinei žalai ir 1 mln. Lt. neturtinei atlyginti. T.Kasparavičius sutinka su tokia suma.

„Nukentėjusioji ir jos vaikai patyrė milžinišką stresą, nes jos vyras buvo ne tik nužudytas, bet ir išniekinti palaikai. Ji iki šiol jaučia nerimą, nepaaiškinamą baimę, išsivystė depresija. Panašiai jaučiasi ir vaikai“, – sakė nužudyto taksisto artimuosius teisme atstovaujantis advokatas.

Visą teismo posėdį tik retkarčiais akis pramerkdavęs T.Kasparavičius atėjus metui pasisakyti atrodė ramus. Iki šiol nė karto nužudytojo žmonos ir kartu į posėdžius ateinančio velionio D.Vilimo sūnaus neatsiprašęs žudikas tai padarė tardamas paskutinį žodį.

„Nuoširdžiai atsiprašau nukentėjusiojo šeimos. Labai gailiuosi dėl to, ką padariau“, – lakoniškai kalbėjo žmogžudyste kaltinamas kaunietis.

Jo gynėja priminė, kad T.Kasparavičius taip pat yra tėvas – buvusi jo draugė augina 2005 metais gimusią dukrą Gustę.

Kiek metų kalėjimo T.Kasparavičiui bus skirta, teismas skelbs gruodį.

Istorijos pradžia

Priminsime, kad kraupus nusikaltimas įvykdytas 2009 metų gegužę Kauno rajone, Neveronių apylinkėse. Nusikaltimo detalės pradėtos narplioti, kai atsitiktinis praeivis pastebėjo kruviną žmogaus galvą nasruose nešančią lapę. Kauno rajono policijos komisariato kriminalistai išsiaiškino, kad tai žiauriai nužudyto Garliavoje gyvenusio taksi vairuotojo 45 metų D.Vilimo galva. Jo žmona, nesulaukusi iš darbo grįžtančio vyro, jau buvo pranešusi policijai apie jo dingimą.

Atliekant paiešką netoliese buvo rastas ir išmėsinėtas aukos kūnas. Tyrimo metu nustatyta, kad T.Kasparavičius, į D.Vilimą paleidęs visą apkabą pistoleto šovinių, taip naikino įkalčius –  aukai iš galvos bandė išimti kulkas. Į pareigūnus T.Kasparavičius kreipėsi pats. Tiesa, iš pradžių jis pranešė, kad dingo jo tarnybinis ginklas, bet netrukus prisipažino šiuo ginklu nužudęs taksistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius