-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragės rajone rasta dalis muitininkams iš panosės pavogto cigarečių krovinio

Prabėgus dviem savaitėms nuo mįslingo nusikaltimo, kai Pagėgių savivaldybėje muitininkams iš panosės buvo nukniauktas anksčiau sulaikytas vilkikas su milžinišku cigarečių kontrabandos kroviniu, Kriminalinės policijos ir Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai pagaliau užčiuopė siūlo galą ir aptiko dalį krovinio.
Šios sodybos ūkiniame pastate slėpta dalis skandalingai iš muitininkų išvogto cigarečių krovinio.
Šios sodybos ūkiniame pastate slėpta dalis skandalingai iš muitininkų išvogto cigarečių krovinio. / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Pirmadienį kriminalistai, tikrindami surinktą operatyvinę informaciją, atliko kratą vienoje Žygaičių gyvenvietės (Tauragės rajonas) sodyboje. Operatyviniai duomenys pasitvirtino – gyvenvietės pakraštyje stovinčios sodybos ūkiniame pastate rasta netoli šimto dėžių kontrabandinių cigarečių „Jing Ling“ ir „Sovereign“.

Kartu pareigūnai sulaikė net tris įtariamuosius. Nei jų tapatybės, nei amžius ar galimas vaidmuo mįslingoje istorijoje kol kas neatskleidžiami.

Rolando Žalgevičiaus nuotr./Cigaretės iš vilkiko dingo.
Rolando Žalgevičiaus nuotr./Cigaretės iš vilkiko dingo.

Priminsime, kad lapkričio 10 dieną Šilutėje policininkams užkliuvo įtartinas vilkikas DAF su rusiškais registracijos numeriais. Paaiškėjo, kad šis iš Kaliningrado srities į Lietuvą įvažiavęs vilkikas dėl cigarečių kontrabandos spalio vidury buvo sulaikytas ir uždarytas saugomoje Panemunės muitinės terminalo teritorijoje. Vėliau vilkikas iš šios teritorijos dingo ir jau be cigarečių buvo paliktas prie Šilutės geležinkelio stoties.

Keista, tačiau Panemunės muitininkai apie 1,87 mln. litų vertės kontrabandos krovinio ir jį gabenusio vilkiko vagystę iš saugomos teritorijos policijai nepranešė ir nusikaltimas išaiškėjo tik tada, kai paliktu vilkiku atsitiktinai susidomėjo policininkai.

Dėl šios skandalingos istorijos su tarnyba atsisveikino du aukšti muitinės Panemunės kelio posto pareigūnai, o dar du sulaukė kitokių nuobaudų.

Kaip praneša šaltiniai, pirmadienį Žygaičiuose aptikta tik nedidelė dalis garsiojo kontrabandos krovinio. Kur dar paslėpta apie 500 dėžių, ieškoma toliau. Neatmetama galimybė, kad šis nemenkas kontrabandinių cigarečių kiekis jau realizuotas vietos rinkoje ir pasiekė paprastus rūkalų pirkėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius