Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teisėsaugai žinoma kaunietė rankų nenuleido – internete ir toliau prekiauja šunimis

Pernai 15min dalijosi moters, iš kaunietės Indrės Kriščiūnienės pirkusios prancūzų buldogų veislės šunį, istorija. Kaip paaiškėjo, interneto skelbimų portaluose pardavinėtas keturkojis jau turėjo šeimininkę. Neseniai su redakcija susisiekęs vilnietis atskleidė, kad liūdnai pagarsėjusi pardavėja rankų nenuleido – ir toliau prekiauja šunimis.
Teisėsaugai žinoma moteris internete prekiauja šunimis
Teisėsaugai žinoma moteris internete prekiauja šunimis / 15min fotomontažas

Vardo paprašęs neatskleisti vilnietis pranešė, kad pernai portale aprašyta skelbimų portalų aferistė iš Kauno – grįžo prie senų darbelių. 15min anksčiau rašė, kad kaunietė Indrė Kriščiūnienė sostinėje gyvenančiai Renatai už 150 eurų pardavė prancūzų buldogų veislės šuniuką, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, jau turėjo šeimininkę.

„Neturėjome jokių pretenzijų. Dar Indrė skambino po kelių dienų, pasiteiravo, kaip šuniukas įsikūrė. Nusiunčiau keletą nuotraukų. Pamaniau, rūpinasi. Tačiau praėjus pusantro mėnesio tas pačias savo siųstas nuotraukas pamačiau internete. Moteris iš Šiaulių ieškojo dingusio savo šuns. Paskambinau skelbime nurodytu numeriu. Paaiškėjo, kad ta moteris Indrei buvo savo šuniuką palikusi tik pagloboti, kol mėnesį buvo išvykusi į užsienį. Susirado tą aferistę taip pat per skelbimus. Tai ji mano siųstas nuotraukas siuntė į užsienį tikrajai šuniuko savininkei, neva rodydama, kaip prižiūri“, – anksčiau 15min guodėsi Renata.

Skaitytojų nuotr./Aferistės kaunietės pardavinėjami šunys
Skaitytojų nuotr./Aferistės kaunietės pardavinėjami šunys

Bandė teisintis

15min kalbintas vilnietis atskleidė, kad ir pats vos neužkibo ant nepatikimos pardavėjos kabliuko. Vyras pasakojo, kad interneto skelbimų svetainėse ieškojo šuns ir pamatė, kad už 110 eurų Kaune parduodama Džeko Raselo terjero veislės kalytė.

„Susisiekėm, pasikalbėjom. Ji labai maloniai bendrauja, šunelį išgyrė. Pasakiau, kad nesu kaunietis, tai ji patikino, kad už papildomų 10 eurų mokestį keturkojį į Vilnių atvežtų kurjeris. Sumokėti paprašė per „Perlo“ terminalą ir atsiuntė paso nuotrauką. Jos vardą ir pavardę patikrinau internete ir radau 15min portalo straipsnį“, – istorija pasidalijo pašnekovas.

Supratęs, kad gali būti apgautas, vyras susisiekė su pardavėja ir pasakė, kad paslaugų atsisako.

Ji dar bandė teisintis, sakė, kad visa tai šmeižtas, o galiausiai numetė ragelį.

„Ji dar bandė teisintis, sakė, kad visa tai šmeižtas, o galiausiai numetė ragelį“, – pasakojimą užbaigė jis.

15min fotomontažas/Teisėsaugai žinoma kaunietė internete ir toliau prekiauja šuniukais
15min fotomontažas/Teisėsaugai žinoma kaunietė internete ir toliau prekiauja šuniukais

Parduodamo šuns nuotraukos – iš interneto

Populiariame skelbimų portale birželio pradžioje pasižvalgė ir 15min žurnalistė. Ilgai ieškoti nereikėjo – 110 eurų kainuojantis Džeko Raselo terjeras vis dar ieškojo namų. Paaiškėjo, kad ir telefono numeris tas pats, iš kurio su vilniečiu bendravo I.Kriščiūnienė. Atsiliepusi pardavėja prisistatė Linos vardu ir tikino, kad šuo veislinis, tik neturi dokumentų. Beje, skelbime moteris naudojo ne savo augintinių, o internete rastas nuotraukas.

„Čia mamos šuniukai, tik ji jau nesusitvarko, tai davė anūkams parsiduot ant žaislų. Užaugusi ji bus kaip Mailo iš to filmo (filmas „Kaukė“ – aut. past.). Labai tvarkinga, meili. Kol kas tik nukirminta, mikročipo dar nėra. Viskas su ja gerai, bet mes neturime laiko, nes stafuką (Amerikiečių Stafordšyro terjeras – aut. past.) auginu ir katę, ir papūgą“, – kalbėjo pardavėja.

15min fotomontažas/Teisėsaugai žinoma moteris ir toliau prekiauja šunimis
15min fotomontažas/Teisėsaugai žinoma moteris ir toliau prekiauja šunimis

Lina pasivadinusi moteris teigė, kad nori kuo greičiau parduoti augintinį, tad gyvūno nerezervuos. Pirkėja apsimetusiai žurnalistei pašnekovė siūlė pasinaudoti vaizdo skambučio galimybe ir tokiu būdu apžiūrėti kalytę. Galiausiai buvo sutarta, kad elektroniniu paštu ji atsiųs kelias nuotraukas. Paklausta, ar keturkojį galėtų atvežti į Vilnių, pardavėja patikino: „atvežtų vienas žmogeliukas.“

15min žurnalistė pasidomėjo, kur Kaune būtų galima pasiimti šunį, tačiau pardavėja pasiūlė susitikti šalia greito maisto restorano, esančio Savanorių prospekte. Vėliau sutarus, kad augintinį į Vilnių atveš anksčiau minėtas „vienas žmogeliukas“, kalba pasisuko apie pinigus. Moteris paprašė sumokėti per „Perlo“ terminalą, tačiau panašu, kad pasimokė iš klaidų ir duomenis atsiuntė ne savo, o kaip pati sakė – vyro.

15min fotomontažas/Teisėsaugai žinoma moteris ir toliau prekiauja šunimis
15min fotomontažas/Teisėsaugai žinoma moteris ir toliau prekiauja šunimis

Galiausiai 15min žurnalistei prisistačius, pašnekovė sumišo, tačiau atkakliai teigė esanti kitas žmogus. Tiesa, pradžioje išgirdusi „Laba diena, Indre“, pašnekovė nė nesureagavo ir tik vėliau, supratusi, kad kalba ne su pirkėja, tarstelėjo: „Na ir ką.“

Teisėsaugai žinoma

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, praėjusiais metais į pareigūnus kreipėsi moteris (gim. 1992 m.), teigdama, kad 2018 m. kovo mėnesį įsigijo šunį, kurį po kiek laiko nusprendusi grąžinti pardavėjai, neatgavo už jį mokėtų 150 eurų.

Pardavėja teigė pinigus grąžinsianti, kuomet bus grąžinti visi daiktai, kurie buvo suteikti pirkėjai. Dėl šio įvykio buvo pradėta administracinė teisena ir moteriai skirta bauda pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 108 str., dėl smulkios vagystės, sukčiavimo, turto pasisavinimo ar iššvaistymo.

Moteriai skirta bauda pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 108 str., dėl smulkios vagystės, sukčiavimo, turto pasisavinimo ar iššvaistymo.

Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėja Vaida Bytautė 15min nurodė, kad 2017 metais kaltinamoji I.Kriščiūnienė, siekdama apgaule įgyti svetimą turtą – pinigus, socialinio tinklapio paskyroje patalpino skelbimą apie tariamai parduodamą pitbulterjero veislės šuniuką ir šiuo skelbimu susidomėjus nukentėjusiajai, susitarė jai parduoti už 350 eurų bei nurodė pervesti 100 eurų avansą. Vėliau nukentėjusioji I.Kriščiūnienei dar kartą pervedė 120 eurų, kadangi pastaroji nurodė, kad pinigai reikalingi šuns skiepams ir čipavimui, tačiau po pinigų pervedimo jai šuns neperdavė, tokiu būdu apgaule savo naudai įgijo svetimą, nukentėjusiajai priklausantį nedidelės vertė turtą – 220 eurų.

Kauno apylinkės teismo duomenimis, 2018 metais I.Kriščiūnienė, turėdama tikslą apgaulės būdu savo naudai įgyti svetimą turtą, internete radusi skelbimą dėl ieškomos laikinos globos prancūzų buldogo veislės kalytei, susiekusi su keturkojo šeimininke susitarė, kad laikinai priežiūrai augintinį ir 350 eurų į Kauną nugabens pervežimo įmonė. Jau kitą dieną gyvūną moteris pardavė kitam asmeniui ir tokiu būdu apgaule savo naudai įgijo svetimą turtą.

Be to, nuo 2018 metų Kauno apylinkės teisme svarstyti mažiausiai 4 skolos išieškojimo atvejai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius