Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisiamų teisėjų Savickų bylos nepavyko atversti jau 5 kartą: reikalaujama nušalinti visą teismą

Buvę Panevėžio teisėjai Rimantas ir Vaiva Savickai bei jų dukra Justė Savickaitė suabejojo Vilniaus apygardos teismo (VAT) teisėjų nešališkumu – prieš teismą stoję panevėžiečiai pareiškė, kad nepasitiki visu sostinės teismu ir prašo jų baudžiamąją bylą nagrinėti kitame apygardos teisme.
Teisėjų kolegija, prokuroras ir kaltinamasis R.Savickas (dešinėje) teisme.
Teisėjų kolegija, prokuroras ir kaltinamasis R.Savickas (dešinėje) teisme. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Portalas delfi.lt trečiadienį rašo, kad Savickai kreipėsi į Lietuvos apeliacinio teismo (LApT) pirmininką, prašydami jiems iškeltą baudžiamąją bylą perduoti nagrinėti Šiaulių, Kauno arba Klaipėdos apygardos teismui. Panevėžio apygardos teismui teismingą bylą LApT Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkė Laima Garnelienė dar vasario pradžioje perdavė nagrinėti VAT.

Nors Savickų ir bankroto administratoriaus Algio Kleivos bylą teismas šiais metais atvertė jau penktą kartą, tačiau jos taip ir nepradėjo nagrinėti iš esmės – trijų teisėjų kolegiją įvairiais prašymais užvertę kaltinamieji pasipiktino, kad teismas nepatenkino visų jų prašymų. Anksčiau nesėkmingai bandę nušalinti prokurorą ir teisėjus, dabar Savickai nusprendė kreiptis į VAT veiklą kontroliuojantį Lietuvos apeliacinį teismą.

Prezidentė V.Savickienę už teisėjo vardo pažeminimą yra atleidusi iš pareigų, tačiau ji šalies vadovę Dalią Grybauskaitę padavė į teismą ir siekia, kad jos dekretas būtų pripažintas nepagrįstu, be to, prašo priteisti 100 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą, primena delfi.lt.

R.Savickas iš pareigų atleistas spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius