Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teismas atvertė Panevėžyje pagimdžiusios trylikametės bylą: sesers išžaginimu kaltinamas brolis

Panevėžio apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje dėl mažametės savo sesers išžaginimo ir nesunkaus jos sveikatos sutrikdymo kaltinamas mergaitės brolis.
Asociatyvi iliustracija
Žaginimas (asociatyvi nuotr.) / 15min ir 123RF nuotr.

Kadangi baudžiamoji byla nagrinėjama dėl nusikalstamų veikų žmogaus seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui, o nukentėjusioji yra nepilnametė, siekiant apsaugoti jos interesus, posėdžiai vyksta už uždarų durų.

Į pirmą teismo posėdį atvyko nukentėjusiosios įstatyminis atstovas, mergaitės teisėtus interesus ginanti advokatė, kaltinamasis, liudytojai.

Prokurorė perskaitė kaltinamąjį aktą. Kaltinamasis pareiškė, kad savo kaltės dėl jam inkriminuotų nusikalstamų veikų nepripažįsta, tačiau parodymus duoti sutiko.

Šiandien teismas išklausė kaltinamojo paaiškinimus, taip pat apklausė šešis į posėdį atvykusius liudytojus, du iš jų – mažametės šeimos nariai. Į kitą posėdį teismas kviečia dar du liudytojus.

Primename, kad 2022 metų pabaigoje prokuratūra dėl galimo mažamečio asmens išžaginimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Šių metų pavasarį trylikametei pagimdžius, buvo atliktas DNR tyrimas, po kurio įtarimai pareikšti mažametės šeimos nariui – broliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius