-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veriasi naujos Jurbarko žaizdos: mergaitę kėsinosi sumušti 29 paauglių gauja

Jurbarką, sukrėstą nepilnamečio sportininko žiauriai sumuštos dešimtokės dramos, krečia naujas skandalas. Pirmadienį buvo pasirodžiusi šykšti informacija, kad Jurbarke keli paaugliai kėsinosi sumušti mergaitę sportininkę. Penktadienį paaiškėjo, kad mušti mergaitės atėjo net 29 paauglių gauja.
Diana Arlauskaitė, užpulto klubo trenerė
Diana Arlauskaitė (kairėje), užpulto klubo trenerė / Luko Pilecko nuotr.

29 paauglių gauja

„Jurbarko šviesa“ penktadienį rašo, kad policija pagaliau patvirtino, jog užpuolikų, kurie pirmadienį užpuolė „Sfinkso“ klubą ir kėsinosi sumušti jame sportuojančią mergaitę, buvo ne keli, o net 29.

Pareigūnai nurodė, kad tiek paauglių užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros.

Pirminiais duomenimis, atėję 6-8 klasių moksleiviai bandė iš treniruotės išsivesti mergaitę, su kuria norėjo išsiaiškinti santykius. Galimai planuotą susidorojimą su paaugle sutrukdė ją užstojusi trenerė, kuri iškvietė policiją.

Pasak klubo trenerės Dianos Arlauskaitės, atėję paaugliai keikėsi, įžeidinėjo, baugino. Jie taip pat iš klubo išnešė ir numetė veidrodį, sujaukė tatamį.

„Buvo tikrai nejauku. Iš pradžių bandžiau juos raminti, tačiau supratau, kad nieko nebus. Kai kurie iš jų mūvėjo kovines pirštines, elgėsi labai agresyviai. Teko kviesti pareigūnus“, – sakė D.Arlauskaitė.

Policija dėl įvykio atlieka tyrimą.

Trenerė buvo sukrėsta

Kitas Jurbarko laikraštis „Mūsų laikas“ rašo, kad tokio atvejo dziudo trenerė D.Arlauskaitė nepamena nuo 1989 metų, kai pradėjo dirbti šiame mieste. Anot jos, paaugliai reikalavo, kad viena mergaitė išeitų su jais išsiaiškinti, „nes jie ją nori „sudubasinti“.

Trenerė teigė, kad vienas berniukas spjovė į veidą jos sportininkei, kitas žadėjo mergaitę numesti nuo laiptų.

„Šiaip ne taip išstūmiau juos lauk. Mergaitė stovėjo už mano nugaros, o aš juos šiaip ne taip išvijau. Tuomet jie mane koneveikė baisiausiais žodžiais. Skynė prie mokyklos augančius vilkdalgius ir metė man į veidą. Aš juos gražiai bandžiau atkalbėti, bet jie mane tokiais žodžiais iškeikė. Netgi sako, „einam vienas ant vieno“. Pagriebė šalia durų stovintį veidrodį, išnešė jį lauk, sakydami, jei jums reikia jo, pasiimkite. Išmetė lauk ant žolės prie durų esančius kilimus. Uždariau duris. Tuomet jas spardė. Išėjau vėl. Norėjau vieną paauglį įsivesti į vidų ir iškviesti tėvus. Tuomet jis čiupo šalia stovėjusį dviratį ir metė į mane... Ir ta gauja laukė tos mergaitės, kada ji išeis. Iškviečiau policiją. Tuomet gauja išsilakstė. Tam vadovavo viena mergaitė. Ji ir norėjo sumušti“, – „Mūsų laikui“ pasakojo D.Arlauskaitė.

Klasės vakarėlis virto tragedija

Jurbarkas dėmesio centre atsidūrė po žinios, kad vienas žinomas miestelio sportininkas per klasės vakarėlį žiauriai sumušė ir bandė išprievartauti dešimtokę.

Po klasės vakarėlio dešimtoje klasėje besimokanti mergina atsidūrė Kauno klinikų reanimacijoje. Jurbarko rajone gyvenančią septyniolikmetę pasikėsino išžaginti ir žiauriai sumušė.

Portalo jurbarkosviesa.lt duomenimis, dešimtokai ir vyresni mokiniai šventė mokslo metų pabaigą sodyboje su pirtimi. Vakarėlio dalyviai, buvę sodyboje, nematė paties nusikaltimo momento, o merginą išgelbėjo jos pasigedę ir išėję į lauką ieškoti draugai.

Ten jie pamatė jau nusirengusį ir merginą ketinantį išprievartauti nepilnametį bei žiauriai mušamą auką.

Po šio įvykio merginos artimoji socialiniuose tinkluose pasidalijo pagalbos prašymu, kuriame išsamiau aprašė nukentėjusiosios būklę bei susiklosčiusią situaciją.

„Kaip sakė liudininkai, jos veido nebuvo galima atpažinti“, – socialiniame tinkle viešame įraše pasidalijo paauglės artimoji.

Merginai smarkiai pažeista trachėja, išmušti keli dantys, sutrupintas žandikaulis bei nustatyta stipri kaklo trauma.

Anot merginos artimųjų, smurtavęs jaunuolis yra kovų menų prizininkas, lanko sporto klubą „Pantera“.

Abu įtariamojo jaunuolio tėvai yra vietiniai politikai – jaunuolio tėvas buvo įtariamas balsų pirkimu 2015 metų savivaldybių rinkimuose, 2016 metais išteisintas, 2019 metų savivaldybių rinkimuose dalyvavo su Darbo partijos sąrašu, o mama – 2015 metais taip pat dalyvavo rinkimuose su Darbo partija.

Ketvirtadienį paaiškėjo, kad paauglio motina sustabdė narystę Darbo partijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius